-
Seizoenen
-
NL - Seizoen 11
NL - Seizoen 10
NL - Seizoen 9
NL - Seizoen 8
NL - seizoen 7
NL - Seizoen 6
NL - Seizoen 5
NL - Seizoen 4
NL - Seizoen 3
NL - Seizoen 2
NL - Seizoen 1
NL Specials - seizoen 1
UK - Seizoen 7
UK - Seizoen 6
UK - Seizoen 5
UK - Seizoen 4
UK - Seizoen 3
UK - Seizoen 2
UK - Seizoen 1
IR - Seizoen 1
NZ - Seizoen 2
NZ - Seizoen 1
- First Dates Teens
- First Dates Classics
- First Dates Afterparty
- First Dates Hotel
Recepten podcast: Erika & Carlo
- 3 minuten leestijd
In de podcast First Dates: Second Chances (NL) hoorde je de eerste date van dater Erika en kijker Carlo! Zij maakten tijdens hun date in het restaurant sushi en een mojito! Wil jij deze ook maken? Check hier de recepten.
In de podcast First Dates: Second Chances (NL) hoorde je de eerste date van dater Erika en kijker Carlo! Heb je de aflevering nog niet geluisterd? Dat kan hier! Zij maakten tijdens hun date in het restaurant sushi en een bijzondere mojito! Wil jij deze ook maken? Check hier de recepten.
Simpele sushi
•Sushirijst
•200 g zalmfilets
•½ komkommer
•8 eetlepels speciale sushiazijn
•4 norivellen
•zout
•wasabi
•sojasaus
•gember
•200 g zalmfilets
•½ komkommer
•8 eetlepels speciale sushiazijn
•4 norivellen
•zout
•wasabi
•sojasaus
•gember
1. Spoel de sushirijst tot het water helemaal helder blijft. Reken op meerdere spoelbeurten. Doe de rijst in een kookpot en voeg 1,5 keer de hoeveelheid water toe (dus 750 ml water voor 500 g rijst). Breng aan de kook en laat de rijst beetgaar worden. Al het vocht moet opgenomen zijn.
2. Verwarm de sushiazijn met het zout in een steelpannetje.Stort de rijst in een grote platte schaal en giet er het azijnmengsel over. Schep alles voorzichtig door elkaar en koel de rijst af tot kamertemperatuur met een haardroger met koude lucht of een waaier.
3. Snijd de komkommer zonder de zaadjes eerst in dunne plakken en dan in fijne repen. Verwijder het vel van de zalmfilet en snijd de vis ook in fijne repen.
4.Leg een sushimatje met de doffe kant naar boven en leg er een norivel op. Schep rijst op het norivel en duw voorzichtig plat met natte vingers. Blijf op 2 cm van de boven- en de onderrand.
5.Leg in de breedte reepjes zalm en komkommer in het midden van de rijst. Rol het norivel met vulling op met behulp van het sushimatje. Smeer de rand van het norivel in met een beetje water en wasabi. Duw goed aan met behulp van het matje. Snijd de buitenste randen weg en snijd de rol in repen van 2 cm.
6.Serveer de sushi met wasabi, sojasaus en opgelegde gember.
Mandarijn Mojito
2. Verwarm de sushiazijn met het zout in een steelpannetje.Stort de rijst in een grote platte schaal en giet er het azijnmengsel over. Schep alles voorzichtig door elkaar en koel de rijst af tot kamertemperatuur met een haardroger met koude lucht of een waaier.
3. Snijd de komkommer zonder de zaadjes eerst in dunne plakken en dan in fijne repen. Verwijder het vel van de zalmfilet en snijd de vis ook in fijne repen.
4.Leg een sushimatje met de doffe kant naar boven en leg er een norivel op. Schep rijst op het norivel en duw voorzichtig plat met natte vingers. Blijf op 2 cm van de boven- en de onderrand.
5.Leg in de breedte reepjes zalm en komkommer in het midden van de rijst. Rol het norivel met vulling op met behulp van het sushimatje. Smeer de rand van het norivel in met een beetje water en wasabi. Duw goed aan met behulp van het matje. Snijd de buitenste randen weg en snijd de rol in repen van 2 cm.
6.Serveer de sushi met wasabi, sojasaus en opgelegde gember.
Mandarijn Mojito
•40 ml rum
•40 ml Cointreau (sinaasappellikeur)
•10 ml suikersiroop
•Spa rood
•1 theelepel rietsuiker
•10 – 15 muntblaadjes
•het sap van 2 mandarijntjes
•4 mandarijnpartjes
•Crushed ice of ijsklontjes
•40 ml Cointreau (sinaasappellikeur)
•10 ml suikersiroop
•Spa rood
•1 theelepel rietsuiker
•10 – 15 muntblaadjes
•het sap van 2 mandarijntjes
•4 mandarijnpartjes
•Crushed ice of ijsklontjes
Pers twee mandarijntjes uit (snijd ze door de helft en pers uit met een citruspers). Doe vier partjes van een derde mandarijntje in het glas. Voeg er een theelepel suiker aan toe en 10 – 15 muntblaadjes. Stamp dit met je mortel, stamper of cocktail muddler tot het een papje is.
Doe wat ijsklontjes in het glas (crushed ice is het beste, maar dat had ik niet… ijsklontjes werken ook prima). Giet er nu 40 ml rum, 40 ml Cointreau en 10 ml suikersiroop overheen. Giet het sap van twee mandarijnen erbij en top af met Spa Rood. Roer door met je barlepel en garneer met een takje munt. Cheers!