Springrolls van Sabrina Starke
Springrolls van Sabrina Starke
- 1 minuut leestijd
Vandaag delen we een vega recept van Sabrina Starke: Rijstpapier gevuld met groenten en quinoa
Springrolls, oftewel rijstpapier gevuld met groenten en quinoa
Ingredienten:
1 zak rijstpapier
wortel, komkommer, paprika, paksoi,
100 gram quinoa
soyu/soysaus
ingelegde gember
Bereidingswijze:
Je snijdt de wortel, komkommer en paprika in reepjes. Snijd het blad van de paksoi af en snij de bladstengels ook in reepjes.
Blancheer de wortel en de stengel van de paksoi. Vervolgens het blad van de paksoi.
De paprika en komkommer leg je in een schaaltje ondergedompeld in soyu/soyasaus. Die worden rauw gebruikt.
Bereid de quinoa voor.
Voor het klaarmaken van het rijstpapier heb je een bak met gekookt water nodig.
Laat het rijstpapier 1 voor 1 zacht worden in het gekookt water. Zodra deze helemaal zacht zijn dan kan je de loempia afmaken.
Spreid 1 vel rijstpapier op een groot bord en vul het met wat wortel, komkommer, paprika, paksoi, 1 eetlepel quinoa, en een paar kleine stukken ingelegde gember.
Vouw de zijkanten van het rijstpapier in en rol de loempia verder dicht.