Lees

Een rijzende wereldster

NPO Cultuur Juul

Juul Bal

Geplaatst op woensdag 24 januari 2024, 00:00

In 2012 zag ik de documentaire over zangeres Karsu en haar doorbraak in Nederland. Inmiddels is zij uitgegroeid tot een wereldster en tourt Karsu met haar Turkse jazz fusie. Wie is deze bijzondere vrouw en wat zijn haar drijfveren achter haar muziek?

Karsu Dönmez is een geboren en getogen Amsterdammer. Ze begint haar carrière in het restaurant van haar ouders. Daar staat een piano waar ze naast zingen op de piano ook haar eigen muziek schrijft. Het jazz conservatorium is een grote droom. Het moment dat Karsu niet aangenomen wordt, is dan ook bepalend voor haar verdere carrière. Ze maakt nu jazz nummers met een pop randje Inaduna.  

Karsu ontwikkelt haar eigen fusion jazz muziek met Turkse invloeden en ondertussen is haar bekendheid de afgelopen jaren in sneltreinvaart gegroeid.. Achter haar piano reist ze met haar band de wereld over en ze iso.a. te zien bij Beste Zangers (AVROTROS), De wereld van morgen (AVROTROS) en dit jaar de Top 2000 (NTR). Ook werd zij vorig jaar het gezicht voor de aardbevingen in Turkije, waarbij zij veel familieleden heeft verloor. Je kan niet meer om Karsu heen.

Karsu zag je in Groningen op tijdens Eurosonic Noorderslag en ze tourt nu door Duitsland, om uiteindelijke te eindigen bij Theater de Parade in Den Bosch op 10 maart.

Kijk volle zalen nu met Karsu nu op NPO Start.

NPO Cultuur Juul

Juul Bal

Ik ben Juul en een echte bingwatcher van documentaires in alle vormen.

Vond je dit leuk?

Check dan ook eens de volgende tips

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur