Lees

Kunnen sommige geheimen beter bewaard blijven?

Nu in de theaters: psychologische familiethriller Mensen zoals jij over taboes en geheimen

Rachel Pouwer

Rachel Pouwer

Geplaatst op dinsdag 27 februari 2024, 00:00

Praat jij moeilijk met je familie? Of vind je gevoelens soms maar lastig? Draag je een geheim met je mee? Of vindt iemand in je omgeving het moeilijk om zich te uiten? Dan is dit een voorstelling voor mensen… zoals jij!

Mensen zoals jij is een psychologische familietriller over stille taboes en openlijke geheimen. Drie generaties kunnen of willen niet praten over belangrijke gevoelens en gedachten. Aan de eettafel praten ze met elkaar over van alles, maar niet overalles. Wat betekenen gesprekken wanneer je je gezin niet vertelt dat je doodgaat, je vrouw niet dat je eigenlijk van mannen droomt of je broer niet dat je ex je al maanden chanteert met een sextape?

Floris van Delft, maker van bijvoorbeeld de voorstellingen Schijn (Fahd Larhzaoui) en JA (Nasrdin Dchar), vervlecht in deze voorstelling zijn oer-Hollandse familiegeschiedenis met de ervaringen van mensen die hun wortels duizenden kilometers hier vandaan hebben en van wie de familieverhalen toch sprekend lijken op die van zijn eigen familie. Met deze persoonlijke voorstelling stelt Floris de vraag: zijn taboes een universeel gegeven? En hoe open zijn we werkelijk in

CRE6882 Wannes Cré

Hier vertelt Imanuelle Grives voor onze camera meer over de voortelling

Van 17 februari t/m 3 mei toert de theatervoorstelling Mensen zoals jij met acteurs Imanuelle Grives, Simon Heijmans, Sigrid ten Napel en Juan Zyad door het land. In bijvoorbeeld Rotterdam, Dordrecht, Nijmegen, Gouda, Den Bosch en Deventer.

CRE6999 Wannes Cré
Rachel Pouwer

Rachel Pouwer

Muziekfreak. Cultuurnerd. Kunstmaniak. Van het rode pluche tot een modderig festival: Rachel snuift kunst en cultuur alsof haar leven er vanaf hangt.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur