Kijk

De struggles van Rotterdamse twintigers

Aisha en Farah delen een appartement in Rotterdam en delen hun angsten, overwinningen en geldzorgen. Aisha is een typische twintiger en streeft haar droom na om scenarioschrijver te worden. Farah rijdt met haar auto als snorder de stad door. En hun goede vriend Orlando heeft net een hip restaurant geopend in een gegentrificeerde buurt.

NPO Cultuur Bart

Bart Leguijt

Geplaatst op dinsdag 14 mei 2024, 08:00

Wat de personages in Rotown (NTR) gemeen hebben is dat ze moeten bikkelen voor hun bestaan en tegenslagen moeten overwinnen. Zo probeert Aisha binnen te komen bij een filmproducent die haar graag wil hebben omdat ze bijdraagt aan de diversiteit. Maar de scenario’s die ze schrijft zijn weer te alternatief voor de filmproducent. En Orlando wil in zijn restaurant graag de mensen voeden met gezond en lokaal voedsel, maar prijst daardoor de buurtbewoners weg. Daarmee gaat de serie over moeilijke keuzes maken, de verleiding van concessies doen die tegen je principes indruisen. Een strijd die we allemaal kennen.

NPO Cultuur Bart

Bart Leguijt

Reist per trein binnen- en buurland af, op zoek naar de mooiste tentoonstellingen met stoelen, impressionisme of fotografie. Staat net zo graag in de club of op een festival.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur