Video

Hoe zit een statiegeldstoel?

De Capitole-prullenbak, VanMoof en Senseo; allemaal iconen van Dutch Design, in verschillende maten van succes. Deze week is in Eindhoven de Dutch Design Week in volle gang, waar Nederlandse en internationale ontwerpers oplossingen bieden voor hedendaagse problemen.

NPO Cultuur Bart

Bart Leguijt

Geplaatst op vrijdag 27 oktober 2023, 00:00

Kunnen we respect krijgen voor het water als we naar een rivier luisteren, en zullen we windturbines leren omarmen door te kijken hoe er op de eerste poldermolens werd gereageerd?

Nadia Moussaid duikt voor ons in de studios van zes gezaghebbende ontwerpers. Zoals productonwerper Ineke Hans wiens ideale wereld compleet ontdaan is van spullen. Haar statiegeldstoel en de creatieve oplossingen van andere ontwerpers zie je in De Wereld van Dutch Design (VPRO).

NPO Cultuur Bart

Bart Leguijt

Reist per trein binnen- en buurland af, op zoek naar de mooiste tentoonstellingen met stoelen, impressionisme of fotografie. Staat net zo graag in de club of op een festival.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur