Bij dominees denken we vaak aan mannen van middelbare leeftijd in een zwart pak. Toch is ook elke dominee jong geweest. In 'De jongens van de Broederweg' worden drie dominees in opleiding gevolgd. Hoe ziet hun studentenleven eruit?
In De jongens van de Broederweg volgt regisseur Michiel van de Kamp een jaar lang drie jonge studenten die wonen in hun studentenhuis aan de Broederweg in Kampen. Aan dezelfde straat is hun Universiteit gevestigd: de Theologische Universiteit, die ook wel de domineesfabriek genoemd wordt. Hoe ziet het studentenleven van Simon, Ben en Martin eruit? Wat drijft hen om dominee te worden? In de documentaire is te zien hoe zij - naast alle feestjes van het studentencorps en weekendbaantjes – een antwoord zoeken op de vraag of zij wel klaar zijn om deze levenslange verantwoordelijkheid op zich te nemen.
de maker
Als documentairemaker en regisseur dompelt Michiel van de Kamp (1993) zich het liefste volledig onder in nieuwe werelden. Of het nou een favelain Caracas is, of een corporaal studentenhuis met jonge gereformeerde dominees; door zijn artistieke bril krijg je als kijker een blik in culturen die je niet zo snel te zien krijgt. Als regisseur en camjo maakt hij programma’s voor NPO 1, en combineert hij zijn journalistieke achtergrond met zijn voorliefde voor cinematografie en indie films. 3Lab: De jongens van de Broederweg is zijn documentaire debuut op NPO 3.