Niels Bourgonje

Niels Bourgonje (1980) is een autodidact filmmaker, die zijn strepen verdiende als...

Naam

Werkt aan 3Lab sinds

Over deze maker

Niels Bourgonje (1980) is een autodidact filmmaker, die zijn strepen verdiende als stagiaire bij de internationale thriller 'The Devil's Double'. Als korte filmmaker boekte hij vele successen. Zo werd het LGBT drama 'Buddy' geselecteerd voor Palm Springs ShortFest en diverse Academy Award kwalificerende festivals. 'Skogafoss', met in de hoofdrol Martijn Lakemeier ('Oorlogswinter'), Gaite Jansen ('Peaky Blinders') en Anneke Blok ('Alles is Liefde') en 'Turn it Around' werden voor honderd filmfestivals wereldwijd geselecteerd. En 'Swipe' is zijn meest succesvolle korte film tot nu toe met honderdvijftig selecties en veertig prijzen. Na de première van 'Swipe' tekende Niels bij het Amerikaanse agentschap William Morris Endeavor, waar hij nu zijn eerste speelfilm ontwikkelt.

Van deze maker

Afbeelding van Turn it around

Niels Bourgonje

  • Compleet online

Turn it around

Als Bram (15) op een feest de iets oudere Florian op de dansvloer ziet, is hij op slag verliefd. Eén probleem: niemand weet dat hij homo is. Bram beseft dat hij voor een bepalende keuze staat.

Afbeelding van 3LAB Serie Contest: Zapp 2021

Niels Bourgonje

  • Compleet online

3LAB Serie Contest: Zapp 2021

Tijdens de 3LAB Serie Contest: Zapp Editie maken vijf pilots kans om ontwikkeld te worden tot een volledige serie voor NPO Zapp. De pilots zijn gemaakt door nieuwe makers van eigen bodem.