• Lezen
  • Film & serie
  • Videosnacken
    • NPO3 Exclusives
    • Shorts
  • Meer
    • 3Lab
    • 3vraagt
    • 3 op Reis
    • Boos
    • Brandpunt+
    • Best Bites
    • Spot On
    • Spuiten en Slikken
    • BEAM
    • NOS op 3
    • NOS stories
    • PowNews
    • Programma's
    • Op NPO Start
    • Artikelen
    • Afleveringen
    • Reviews
    • Alle zoekresultaten
    • HOME
    • Lezen
    • Film & serie
    • Videosnacken
      TERUG
      • Videosnacken
      • NPO3 Exclusives
      • Shorts
    • MEER
      MEER
      • 3Lab
      • 3vraagt
      • 3 op Reis
      • Boos
      • Brandpunt+
      • Best Bites
      • Spot On
      • Spuiten en Slikken
      • BEAM
      • NOS op 3
      • NOS stories
      • PowNews
    Volgende!
    Wat is het verschil tussen beenham, achterham en schouderham?
    Terug naar Best Bites

    De heerlijke bokkenvlees hamburger van chefkok Nel Schellekens

    • Artikel
    • 16 dec 2021
    • 2 minuten leestijd

    Bokkenvlees moet gered worden! Althans dat vindt chefkok Nel Schellekens. Want bokkenvlees schijnt ontzettend lekker te zijn en kunnen wij mensen prima eten! Zie hieronder haar recept voor een heerlijke hamburger die ze overigens gekscherend ‘Big Mekker’ noemt.


    De Big Mekker: een heerlijke, megagrote hamburger van biologisch bokkenvlees volgens recept van Nel Schellekens.

    Ingrediënten
    -250 gram biologisch geitenbok gehakt
    -2 middel uien, fijngesnipperd
    -2 à 3 gram zout
    -peper uit de molen
    -snuif knoflookpoeder
    -snuif paprikapoeder
    -snuif chilipoeder
    -koffielepel mosterd
    -scheutje balsamicoazijn. Ketjap of Worcestersaus is ook heel lekker.

    Bereiding
    Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de gesneden ui glazig. Laat daarna afkoelen. Het gehakt moet zo koud mogelijk zijn, werk daarom altijd met gehakt dat direct uit de koeling komt. Meng het gehakt snel, met de genoemde ingrediënten, totdat het een bol vormt. Vorm de hamburger(s). Dit kan met de hand of met een ring. Druk goed aan. Als je niet meteen gaat bereiden zet dan de Big Mekkerburger tot gebruik in de koeling. Bak, grill, bbq de Big Mekker zoals elk andere burger. Bokkenvlees kan net zoals rund rosé geserveerd worden.

    Topping Geitenkaas, tomaat, augurk, gebakken of rauwe uien, tomatenketchup, piccalilly, mayonaise … Leef je uit!

    Tips van Nel
    0% waste 100% taste tip
    Geen burgerbroodje in huis? Maak een burgerbroodtoast van oud brood. Steek sneetjes oud brood uit met de ring waarmee je ook de mekkerburger maakt. Verwarm de oven voor op 185 ° C. Leg de rondjes op een bakplaat en smeer ze aan beide zijden in met olie. Laat het brood liggen totdat de olie is ingetrokken. Het wordt nog lekkerder als de olie wat gemengd wordt met kruiden. Denk hierbij aan bv kruidenboterkruiden. Baktijd is 5 a 6 minuten

    Nog sneller klaar tip
    Maak zelf vooraf een hamburgerkruidenmix van allerlei kruiden en specerijen die je lekker vindt. Dit is leuk om te doen en het werkt makkelijker. Door het klaar staan van een lekkere hamburgerkruidenmix is een mekkerburger nog sneller te maken! Vervang de te bakken uitjes dan door gedroogde

    Bron: Bekijk hier hoe Nel deze hamburger van bokkenvlees bereidt!
    Kijk de aflevering over 'melkgeit' hier terug! 
    • Vlees
    • Deel
    NPO logo
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Info

  • NPO Start
  • Over NPO
  • Algemene voorwaarden & Privacy
  • Cookiebeleid
  • Menu

  • Lezen
  • Film & serie
  • Videosnacken
  • NPO3 Exclusives
  • Shorts
  • Volg NPO 3

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • TikTok
  • Deze website maakt gebruik van cookies om de ervaring te optimaliseren. Lees meer.

    Akkoord