De heerlijke bokkenvlees hamburger van chefkok Nel Schellekens
- Artikel
- 16 dec 2021
- 2 minuten leestijd
Bokkenvlees moet gered worden! Althans dat vindt chefkok Nel Schellekens. Want bokkenvlees schijnt ontzettend lekker te zijn en kunnen wij mensen prima eten! Zie hieronder haar recept voor een heerlijke hamburger die ze overigens gekscherend ‘Big Mekker’ noemt.
De Big Mekker: een heerlijke, megagrote hamburger van biologisch bokkenvlees volgens recept van Nel Schellekens.
Ingrediënten
-250 gram biologisch geitenbok gehakt
-2 middel uien, fijngesnipperd
-2 à 3 gram zout
-peper uit de molen
-snuif knoflookpoeder
-snuif paprikapoeder
-snuif chilipoeder
-koffielepel mosterd
-scheutje balsamicoazijn. Ketjap of Worcestersaus is ook heel lekker.
Bereiding
Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de gesneden ui glazig. Laat daarna afkoelen. Het gehakt moet zo koud mogelijk zijn, werk daarom altijd met gehakt dat direct uit de koeling komt. Meng het gehakt snel, met de genoemde ingrediënten, totdat het een bol vormt. Vorm de hamburger(s). Dit kan met de hand of met een ring. Druk goed aan. Als je niet meteen gaat bereiden zet dan de Big Mekkerburger tot gebruik in de koeling. Bak, grill, bbq de Big Mekker zoals elk andere burger. Bokkenvlees kan net zoals rund rosé geserveerd worden.
Topping Geitenkaas, tomaat, augurk, gebakken of rauwe uien, tomatenketchup, piccalilly, mayonaise … Leef je uit!
Tips van Nel
0% waste 100% taste tip
Geen burgerbroodje in huis? Maak een burgerbroodtoast van oud brood. Steek sneetjes oud brood uit met de ring waarmee je ook de mekkerburger maakt. Verwarm de oven voor op 185 ° C. Leg de rondjes op een bakplaat en smeer ze aan beide zijden in met olie. Laat het brood liggen totdat de olie is ingetrokken. Het wordt nog lekkerder als de olie wat gemengd wordt met kruiden. Denk hierbij aan bv kruidenboterkruiden. Baktijd is 5 a 6 minuten
Nog sneller klaar tip
Maak zelf vooraf een hamburgerkruidenmix van allerlei kruiden en specerijen die je lekker vindt. Dit is leuk om te doen en het werkt makkelijker. Door het klaar staan van een lekkere hamburgerkruidenmix is een mekkerburger nog sneller te maken! Vervang de te bakken uitjes dan door gedroogde
Bron: Bekijk hier hoe Nel deze hamburger van bokkenvlees bereidt!
Kijk de aflevering over 'melkgeit' hier terug!