Wat maakt vlugkokende pasta zo vlug?
- Artikel
- 30 jul 2022
- 1 minuut leestijd
Je kan met vlugkokende pasta maar liefst 2 minuten tijd winnen volgens de verpakkingen. Maar hoe kan dit eigenlijk? Wat maakt vlugkokende pasta nou precies zo vlug?
- De gemiddelde kooktijd van pasta is 8 tot 10 minuten.
- Van vlugkokende pasta is dat gemiddeld 6 minuten.
Wat is vlugkokende pasta?
De vlugkokende spaghetti is hol vanbinnen. Dan is het eigenlijk geen spaghetti maar (mini) bucatini. Maar ook de ingrediënten spelen een rol bij het vlugge proces. In de snelkookpasta zit namelijk tarwegriesmeel en tarwemeel. Tarwemeel is een zachte tarwe en een goedkoop meel waarmee bijvoorbeeld wit brood gebakken wordt. ‘Normaal’ wordt er bij pasta harde tarwe gebruikt. Het is duurder en geeft meer smaak.
Kortom: de vlugkokende pasta is hol zodat het ook vanuit binnen gaart. Er wordt zachte tarwe voor gebruikt en de pasta is iets dunner. Dit draagt allemaal bij aan de kortere kooktijd. Hierdoor is het daarentegen wel moeilijk om de pasta ‘al dente’, ook wel beetgaar, te koken.