Nieuwe Series In 2017
Nieuwe Series In 2017
Het nieuwe jaar is begonnen en mocht je nog verlegen zitten om een goed voornemen, dan is 't kijken van deze hele lijst misschien iets?
2017! Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Niet alleen voor jou om nu eindelijk eens dat welvaartsbuikje weg te werken in de lokale sportschool, maar ook voor de HBO’s, FX’en en AMC’s van deze wereld om zich te revancheren voor beledigingen als Roadies, MacGyver, Feed The Beast en The Ranch. De vooruitzichten zijn goed, want als je op een rijtje zet wat ons de komende jaar te wachten staat dan lijkt frisse buitenlucht ‘t kind van de rekening te gaan worden. Kijk maar!
A Series Of Unfortunate Events (Netflix, 13 januari)
Ik had de eer om hier al een paar afleveringen van te koekeloeren en het is de vrolijk brabbelende liefdesbaby van Tim Burton en Wes Anderson verpakt als serie. Qua vorm heeft het wel iets weg van The Spoils Of Babylon, maar verder is het tot dusver uniek in z’n soort. Aanradertje. Maar echt.
Taboo (BBC, 7 januari)
Als de BBC en FX de handen ineenslaan, dan weet je eigenlijk op voorhand al dat deze op de ‘verplichte kost’-lijst moet. Als vervolgens ook nog eens Tom Hardy de helft van de tijd zonder t-shirt in de rondte rent is er helemaal geen ontkomen meer aan. Dit wordt heerlijke duisternis.
Legion (FX, 8 februari)
Dit wordt de Marvel superheld die het genre naar ongekende hoogte gaat tillen. Niet in de laatste plaats, omdat de man achter Fargo, Noah Hawley, zich flink met deze bemoeit heeft. Kijk de trailer en ga mij dan maar eens met een stalen smoel vertellen dat je hier niet extreem hitsig van wordt.
Twin Peaks (Showtime, ergens in 2017)
Volgens sommige sentimentele veertigers en vijftigers wel eens bestempeld als de beste serie ooit. Laten we hopen dat de comeback van dit stukje televisiegeschiedenis net zo goed uitpakt als ‘t bovengenoemde Fargo. Voor wie de eerste twee seizoenen nog niet keek is dat misschien een goed voornemen voor ‘t nieuwe jaar.
Big Little Lies (HBO, 19 februari)
Als Reese Witherspoon, Nicole Kidman en Alexander Skarsgård samen in een HBO serie spelen, dan ga je die kijken. Dat is gewoon hoe de wereld in elkaar zit. Papa Was A Rollin’ Stone onder je trailer, dan ben ik eigenlijk op voorhand al verkocht. Een uitroepteken in de agenda bij 19 februari.
Time: The Kalief Browder Story (SpikeTV, ergens in 2017)
Wie de indrukwekkende docu 13th keek weet al waar dit waargebeurde verhaal heen gaat, maar voor de in het duister tasters heeft Jay Z – Ja, die van Bae – de boel nog even pijnlijk duidelijk op een rijtje gezet. Dit zou wel eens de Making A Murderer van 2017 kunnen worden.
Riphagen (VPRO, 1 januari)
Andries Riphagen, de man die hoogstpersoonlijk verantwoordelijk was voor de gevleugelde uitspraak: "Hij was vroegâh fout in de oorlog.". Riphagen was nog fouter dan in je panterlegging naar De Toppers, nog fouter dan de kersttrui die je vriend droeg naar het etentje met je ouders. Riphagen is een bokser, een zwarthandelaar en een pooier, maar boven alles is hij de schrik van alle Amsterdamse Joden tijdens WO II. Hij wordt schandalig rijk met het opsporen, afpersen en verraden van Joodse onderduikers en waant zich hierbij onaantastbaar. De lul.
The Son (AMC, 4 juli)
De jaloersmakende baard van Pierce Brosnan zit in een serie over cowboys en indianen. Met Hell On Wheels heeft AMC al bewezen dat zij wel weten hoe ze dit Western varkentje moeten wassen, dus de verwachtingen zijn hooggespannen.
The Last Tycoon (Amazon, ergens in 2017)
Hij maakte naam als Frasier, was een baas in Boss en verleende zijn bulderende stem onlangs nog aan Trollhunters, Kelsey Grammer. In 2017 is hij te zien in The Last Tycoon en dat lijkt mij goed nieuws.
Sneaky Pete (Amazon, 13 januari)
De pilot kwam al meer dan een jaar geleden uit, maar daar is ie dan eindelijk, een vol seizoen geniepige Pieter. Marius snuift na een tijdje tralies eindelijk weer frisse buitenlucht. Hij neemt de identiteit van z’n celgenoot over en mengt zich in diens vervreemde familie.
Iron Fist (Netflix, 17 maart)
Met deze vierde musketier heeft Netflix haar Defenderskwartet compleet. Na een tegenvallend eerste seizoen Luke Cage en een zeer matige tweede ronde Daredevil ligt er een flinke last op de schouders van deze altruïstische miljardairszoon. Gaat hij voor de K.O. of breekt hij ten overstaan van de hele sportschool zijn hand op ‘t plankje? Let’s hope for the best.
Jean-Claude Van Johnson (Amazon, ergens in 2017)
Al komt deze serie nooit uit, zal mij een worst wezen, dan kijk ik wel een keer of honderd naar deze krankzinnig geweldige trailer. Laat dit alsjeblieft de verrassing van 2017 zijn. Please, please, please.
I Love Dick (Amazon, ergens in 2017)
Kevin Bacon terug op tv, hiphip hiphip hiphip hooray! Amazon lijkt een wapenwedloop ontketend te hebben waarbij ze Netflix willen inhalen met ‘t droppen van eigen kweek. Dikke prima natuurlijk, want meer kijkvoer voor ons. Nu maar hopen dat het ook kwalitatief een beetje in orde is. Net als Jean-Claude Van Johnson heeft deze in elk geval potentie. Denk ik. Hoop ik.
Six (History Channel, 18 januari)
Navy SEAL’s, mannen van beton die met hun marmeren kaaklijn het deksel van een blik bonen af kunnen trekken. Kerels die bij een platte band geen krik nodig hebben, omdat ze die Hummer zelf wel even optillen. Brullend testosteron dat over de eigen landsgrenzen in de nachtelijke uren uit laagvliegende helicopters springt. Daar een serie over.
Emerald City (NBC, 6 januari)
Emerald City, de hoofdstad van Oz en het eind van the yellow brick road. Wordt dit een lekkere duistere versie van Frank Baum’s The Wizard Of Oz of schotelt NBC ons gewoon een soort Game Of Thrones light voor? We gaan ‘t zien.
When We Rise (ABC, ergens in 2017)
Een verhaal over de LGBT-beweging en hun gevecht voor vrijheid en gelijkheid. Van director Gus van Sant die eerder al indruk maakte met onder andere Good Will Hunting en Milk.
Shots Fired (FOX, 5 april)
Trayvon Martin, Michael Brown, Tanisha Anderson, Tamir Rice, Dontre Hamilton, Eric Garner, John Crawford, Walter Scott. Niet de hoofdrolspelers in deze nieuwe van FOX, maar gewoon wat namen van donkere Amerikanen die compleet onnodig het leven lieten omdat ze “bedreigend” overkwamen op de mensen van de ordehandhaving. Het was ‘t begin van de Black Lives Matter Movement en daar maakt FOX een serie over. Could be interesting.
Crashing (HBO, 19 februari)
Divorce en Vice Principals hebben bewezen dat zelfs HBO moeite heeft met ‘t maken van een écht goeie komedie. In 2017 proberen ze ‘t opnieuw met een comedian die de hoofdrol speelt in z’n eigen geschreven show. Om de trailer lachte ik precies nul keer, dus dat is een lekker begin.
24: Legacy (FOX, 5 februari)
Een paar jaar terug werd de 24-reeks, onder leiding van een strakgetrokken Sutherland, nieuw leven ingeblazen met 24: Live Another Day. Jack Bauer ging vrolijk verder waar hij gebleven was en de kijkers verdeelden zich al snel in “Ik heb dit zo gemist!” en “Ja, dit trucje kennen we inmiddels wel.”. Voor 24:Legacy mocht Bauer voor ‘t eerst lekker thuisblijven. Kijken of dat wat vernieuwing brengt.
Midnight, Texas (NBC, 1 mei)
Na een halve minuut trailer bekruipt je meteen dat True Blood gevoel en dat is ook niet gek aangezien beide verhalen uit de typmachine van Charlaine Harris komen. Zet je dus maar weer schrap voor vampieren, heksen en al het andere waar we soms schreeuwend van wakker schrikken tussen de klamme lakens.
APB (6 februari)
Inderdaad de zoveelste politieserie, maar wel één met een iets andere insteek. Een miljardair pompt een enorme bak geld in het politieapparaat om hen van high tech spullen te voorzien. Zou zo maar grappig kunnen zijn. Licht vertier.
Chicago Justice (NBC, 15 januari)
Drie keer raden waar deze over gaat. Na Chicago Fire, Chicago Med en Chicago P.D. perst Dick Wolf er weer een beroepstak uit. Ondanks dat de voorgangers niet allemaal even sterk waren, geeft de trailer van Chicago Justice in ieder geval genoeg ruimte om te denken dat dit misschien met een beetje geluk eventueel als het even meezit best okay zou kunnen worden. Wellicht.
The Mick (FOX, 1 januari)
Fox bracht ons New Girl, dus als zij met een nieuwe komedie komen dan verdienen ze het voordeel van de twijfel. Flinke twijfel in dit geval, maar toch. Eentje om een aflevering of twee de kans te geven om daarna teleurgesteld af te haken. Gok ik.
Taken (NBC, 27 februari)
De zoveelste serie gebaseerd op een film. Een beetje fantasie schijnt bij menig schrijver blijkbaar al te veel gevraagd. Als je al met moeite door de zestig seconde durende trailer kunt komen, dan belooft dat niet veel goeds voor de serie als geheel. Maar laten we in 2017 niet meteen iedereen afschrijven. Al weten we natuurlijk allemaal dat dit ruk gaat zijn. Toch?
Ransom (CBS, 1 januari)
Dit is typisch zo’n serie die hier in Nederland aangekocht gaat worden door Veronica. Nou, dan weet je het wel. Dit is dus meer ter kennisgeving, want het lijkt me stug dat je deze uit vrije wil gaat kijken. Of je moet één of andere zelfhatende sadomasochist zijn natuurlijk, dan begrijp ik ‘t helemaal
Training Day (CBS, 1 februari)
Geen Denzel, geen Training Day. Hou op hoor.
Doubt (CBS, 15 februari)
Het is niet voor niks dat de NBC, CBS, ABC series een beetje onderaan deze post bungelen. Wat zij maken is over het algemeen gewoon niet zo goed. Iemand moet het zeggen. Nu weer de zoveelste advocatenserie. Wie zit hier op te wachten?! Dit is een retorische vraag.
Heb je hier allemaal geen geduld voor en moet er nu gekeken worden, dan kan de lijst met beste series van 2016 misschien uitkomst bieden. Kan, hè. Hoeft niet.