Drie redenen waarom je The Witcher: Blood Origin moet streamen
Toplijst serie
Wat valt er te bingen op Netflix, Disney+, HBO Max, NPO Start of andere streamers? Welke must-sees in de bios mag je echt niet missen? De beste tips voor de ultieme movie night en binge-avond vind je hier op NPO3.nl. En meer!
The Witcher: Blood Origin is een miniserie gemaakt door Declan de Barra en Lauren Schmidt Hissrich. De miniserie is losjes gebaseerd op de The Witcher-boekenreeks door Andrzej Sapkowski. Verder dient de miniserie als een prequel tot The Witcher.
Door: Sebastiaan Khouw
Op kerst was dan eindelijk de nieuwste serie uit The Witcher franchise op Netflix te zien. Als we de beelden uit de trailers mogen geloven, dan kan The Witcher: Blood Origin een episch en spannend spektakel worden. Het is een miniserie, bestaande uit vier afleveringen, maar seriemaker Declan de Barra vergelijkt de serie met een "tweedelige film". Dat schept verwachtingen!
Het verhaal volgt de gebeurtenissen die leiden tot het zogenaamde evenement "Conjunction of the Spheres". Bij dit evenement worden de werelden van mensen, elven en monsters samengesmolten tot een wereld. De serie is gebaseerd op de verhalen uit The Witcher boekenreeks van Andrzej Sapkowski. Daarnaast speelt de serie zich af in de franchise van The Witcher Netflixserie.
The Witcher: Blood Origin dient als een prequel en een spin-off op de originele serie, genaamd The Witcher. Deze spin-off miniserie zal zich 1200 jaar afspelen voor het verhaal van the Witcher. Volg je het nog? Hier in ieder geval drie redenen waarom je de serie – fan of geen fan – moet gaan streamen op Netflix.
1. The Witcher: Blood Origin verdiept de wereld van The Witcher
Laten we eerst even stilstaan bij waar de eerste serie over gaat, want niet iedereen zal bekend zijn met het verhaal van de oorspronkelijke serie. Het is lastig om het verhaal kort samen te vatten, maar here goes: The Witcher volgt het verhaal van Geralt van Rivia. Hij is een gemuteerde monsterjager die je kunt inhuren. Op weg naar zijn volgende bestemming komt hij erachter dat hij leeft in een wereld waarin mensen regelmatig beestachtiger en slechter zijn dan monsters.
In The Witcher volgen we Geralt van Rivia, maar hoe zijn deze Witchers überhaupt ontstaan? Gelukkig krijgen we in de spin-off miniserie The Witcher: Blood Origin de oorsprong van de allereerste Witcher te zien. Hierdoor zal de geschiedenis van de eerste serie verrijkt worden. Daarnaast zal The Witcher: Blood Origin de nadruk leggen op de oude maatschappij van elven, waarbij seriekijkers een periode van de Elfengeschiedenis te zien krijgen, die door de mensen werd begraven na hun komst en uiteindelijke verovering van het continent. Dat is tenminste wat seriemaker Declan de Barra ons laten weten in dit interview met Entertainment Weekly. Het klinkt in ieder geval als iets waar de diehard fans van zullen smullen.
2. Superster Michelle Yeoh heeft een belangrijke rol
Dat klopt beste lezers. De grote filmster Michelle Yeoh zal een belangrijke rol spelen in The Witcher: Blood Origin! Wacht – je vraagt je af wie Michelle Yeoh precies is? Yeoh is een actrice die je kunt kennen voor haar met een BAFTA Award genomineerde rol uit Crouching Tiger, Hidden Dragon.
Recent speelde de actrice ook in meer Engelstalige films als Crazy Rich Asians, de Marvel Studios-film Shang-Chi and The Legend of The Ten Rings, en de A24 hitfilm Everything Everywhere All At Once. Ook zal Yeoh een belangrijke rol vertolken in James Camerons derde Avatar-film en leverde ze stemmenwerk voor een rol in de animatiefilm Minions: The Rise of Gru. In The Witcher: Blood Origin speelt ze Scían. Haar personage komt uit de Ghost Clan en is de zwaardmeester van het hoofdpersonage.
Yeoh zal opnieuw een krachtige en stoere vrouw spelen – net zoals ze deed in veel van haar eerdere werk. En niet alleen Yeoh, maar ook andere sterren zijn toegevoegd aan de cast van The Witcher, zoals Sophia Brown (Clique), Laurence O’Fuarain (Vikings), en Jacob Collins-Levy (Doctor Who).
3. Het is een Netflix Original Serie met hele slechte beoordelingen
Oké, oké – meerdere slechte beoordelingen zijn normaal gesproken niet bepaald een goede reden om een serie (of film) te kijken. Het is redelijk vaak een reden om ze juist niet te kijken. Neem deze controversiële keuze om dit toch wel doen dus met een korreltje zout. Het is namelijk best bijzonder dat The Witcher: Blood Origin het zo slecht doet bij zowel de critici als het publiek. Zo behaalde de miniserie op Rotten Tomatoes een audience score van 12% – een score die nog lager is dan die van de critici.
Doordat de spin-off miniserie, maar bestaat uit vier afleveringen is het echter gemakkelijk om de serie in een keer te bingen. Hierna kun je zelf oordelen of The Witcher: Blood Origin dan echt zo slecht is. Daarnaast zijn er drie mini redenen waarom een serie met slechte beoordelingen kijken, juist leuk kan zijn.
1. Als de serie echt zo slecht, dan kun je tegen je vrienden en familie vertellen dat je deze serie moet mijden. Daarnaast kun je in in gesprekken de serie lekker afbranden met je woorden en redenen. 2. Is de serie hilarisch slecht, dan kun je er misschien nog om lachen. Het zou best kunnen zijn dat The Witcher: Blood Origin een serie is die zo slecht is dat het grappig (en in verlenging goed) is. 3. En als de serie niet slecht is, dan heb je misschien wel een ondergewaardeerde parel gevonden. Dat klinkt als een win-win-win situatie, toch? Nee? Oh - dan heb je bij deze twee redenen gekregen waarom je The Witcher: Blood Origin wel moet streamen én een reden waarom niet!