Het geheim achter goedkope kip zit in het kippenvoer. Topkok Alain Caron heeft geprobeerd om een lekkere maaltijd van dit wondervoer te maken.
Kippenvoer is een
hoogwaardig goedje waarmee een kuiken zich binnen enkele weken kan
volvreten tot plofkip. En dat voor nog geen paar centen. Wondervoer is het. De
Keuringsdienst vraagt zich af of dit misschien ook goed zou zijn als voedsel
voor de mens en vroeg topkok Alain Caron om er een lekkere maaltijd van te
maken. Dit is het recept dat hij voor ons bedacht.
De soep
- 30 gram doperwten
- 50 gram tuinbonen
- 50 gram haricots verts
- 50 gram spinazie
- 50 gram courgette
- 50 gram ui
- 3 dl water
Doe de groenten met het water in de pan, kort koken, in de blender vermalen tot
een groene soep.
De kippenvoerpasta
- 100 gram kippenvoer
- Water tot het kippenvoer helemaal onder water staat
Maak vervolgens de pasta. Doe het kippenvoer in een pak en voeg water toe tot
het kippenvoer helemaal onder staat. Dit laten staan, het water trekt in het
kippenvoer en roer vervolgens tot het een dikke brij is.
De saus
- 50 gram kippenvoer
- slagroom toevoegen totdat kippenvoer helemaal bedekt is
Maak tenslotte de saus. Doe het kippenvoer in een pan en
voeg slagroom toe tot het kippenvoer helemaal bedekt is. Warm dit samen op, doe
het in een blender en pureer totdat het een dunne saus is.
Serveren
Doe de groene soep in soepkommen, schep de dikke
kippenvoerpasta in een quenelle op de soep, druppel de saus om de quenelle
heen.
Serveer met een glas jus d’orange en een visoliecapsule.
Eet smakelijk!