Vind je het altijd zo'n gedoe om granaatappelpitjes uit een granaatappel te krijgen? Met deze doe het zelf uitleg van de Indiase granaatappel-pel-techniek lukt het je gegarandeerd!
Stap 1:
Snijd de kroon van de bovenkant van de granaatappel af.
Stap 2:
Snijd de buitenkant van de granaatappel in, in een stervorm.
Stap 3:
Breek de granaatappel voorzichtig open en verwijder het 'klokhuis'.
Stap 4:
Verwijder met korte bewegingen van de duimen de granaatappelpitten. Oefening baart kunst! In India pellen de dames er tussen de 250 en 500 per dag.
Stap 5:
Verwijder de grote witte vliesjes.
Stap 6:
En dan nu: de magische truc! Als je de pitten omschud in een schaal, vliegen de zwaardere kleine witte vliesjes naar de buitenkant van de schaal. Je kunt ze vervolgens makkelijk van de rand verwijderen.
Stap 7:
En voila! Je houdt de velletjesvrije granaatappelpitjes over.
Let op:
De dames uit India hebben nog één gratis tip: draag beschermende kleding. Het sap van granaatappels krijg je heel moeilijk uit je kleding.