Zoet, zout , zuur, bitter en umami? Hoeveel smaken zijn er eigenlijk? En hoe werkt dat dan? Deze 3Doc is niet alleen voor de fijnproevers.
Hoe zou het zijn als je van het eten van een bord met bonen dezelfde kick zou kunnen krijgen als van een chocoladetaart? En waarom vind je het één wel lekker en het ander niet? In 3Doc: Hoe werkt je smaak? krijg je antwoord op vragen waarvan het antwoord op het puntje van tong ligt.
Wat heb je aan smaak?
Smaak is een van je belangrijkste zintuigen. Het hangt nauw samen met plezier en genot, maar het is ook een van de minst begrepen zintuigen. Het smaakonderzoek is een wetenschap in opkomst, en in deze documentaire kijken we wat je eraan kunt hebben. Want als je leert begrijpen wat er in je hersenen gebeurt vanaf het ogenblik dat je eten je tong raakt, wordt het misschien een stuk makkelijker om gezond te eten.
NPO 3 FOOD
Nog meer honger? Kijk op npo3.nl/FOOD
3Doc: Hoe werkt je smaak?, dinsdag 31 mei om 21:40u op NPO 3