Vandaag delen we het recept van de linzensoep van Vroege Vogels-presentatrice Milouska Meulens en haar verloofde, Jeugdjournaal-presentator Joris Marseille. Het zijn veel ingrediënten maar het kan bijna allemaal in een grote pan. Maak lekker veel en vries het in voor een drukke dag!
Benodigdheden:
Groot blik geweekte linzen
Tros Tomaten
Knoflook
Ui
Blik geweekte kikkererwten
Kokos cream
Blok gember
Rode peper
Olijfolie
Tomatenpuree
Wortel
Halve paprika
Bleekselderij
Aardappel
Bouillonblokje
Gedroogde salie
Tijm
Oregano
Peterselie
Kaneel
Koriander
Komijn
Bereiding:
Kook de aardappels in grove stukken in een pan.
Fruit de ui en knoflook in een andere pan. Doe daar vervolgens de gember in stukjes en de rode peper in stukjes bij. Snijd de tomaten in vier stukken en gooi deze ook in de pan. De geweekte linzen kunnen met het kookvocht en het blikje tomatenpuree erbij. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Als de soep nog te dik is kan er gekookt water bij. Nu kan de staafmixer in de pan!
Vervolgens doe je de kruiden erbij: salie, tijm, oregano, peterselie, (een heel klein beetje) kaneel, koriander en komijn! Als de aardappels goed gekookt zijn, gooi je deze ook in de pan.
De garnering moet voor een bite zorgen. Snijd de wortel, paprika en bleekselderij in stukken en bak deze kort in olijfolie. Gooi het door de soep. Gooi de kokos cream erbij en de soep is klaar! Eet smakelijk.