Ontbijtrecept: Indonesische jus met Zeelandse schelpdieren
- 1 minuut leestijd
Het favoriete ontbijt van culinaire held Syrco Bakker. Onweerstaanbaar lekker... #FoodBezig
Koken met gevoel
Syrco: "Ik denk dat je met
eten alle zintuigen moet prikkelen. Als je iets ziet moet je denken: ik wil het
eten. Zo smakelijk moet het eruit zien.
Recept: Indonesische jus met Zeelandse schelpdieren
100 gr Sambal oelek
300 gr Kokosmelk
300 gr Saus met schaal- en schelpdieren
2 st Limoengras
30 gr Gember
2 st Limoenblad
1/2 st Rode peper
1 st Limoen
Snufje zout
Bak de sambal oelek, fijngesneden
gember, limoengras, limoenblad en rode pepers in olie. Voeg kokosmelk en de
saus met schaal- en schelpdieren toe en kook dit samen. Laat het geheel één uur rustig intrekken. Verfris het vervolgens met limoensap en kruid het met zout. Gebruik de jus om
te serveren.
Eet smakelijk!
De Nieuwe Garde, vanaf woensdag 10 mei, 21.30 uur, KRO-NCRV, NPO 3