Ontbijtrecept: Matze cracker en watermeloen met bietensap
- 2 minuten leestijd
Wat maakt een cracker lekker? Met deze unieke combi van smaken door Chef-kok Arturo worden ál je zintuigen wakker...
Arturo: “De keuken van chef Jacob Jan Boerma (White Room) staat bekend om zijn kenmerkende zuren. Ook in mijn creaties zijn deze terug te proeven. Mijn gerechten zijn daarbij ook altijd licht en fris, zuiver en erg intens.”
Recept: Matze Cracker, Watermeloen met bietensap & karnemelk met limoensap
"Alle zintuigen worden wakker van dit heerlijke verfrissende, vullende en vooral gezond ontbijt."
1 stuk matze cracker (Hollandia)
Ingrediënten voor de geitenkaas crème, deze smeer je op de cracker:
1 bakje geitenkaas (Chavaroux)
1 draai zwarte peper
1 snufje zout
2 theelepels water
Daarna beleg je de cracker met:
2 cherry tomaatjes, door de helft gesneden
5 plakjes radijs
8 reepjes Jona Gold appel
4 flinterdunne ringetjes van rode uit
Kervel, waterkers en bieslook
Bij de cracker is het lekker om iets fris te eten. Maak daarvoor watermeloen, maar dan in bietensap gelegd:
150 gram bietensap
45 ml limoensap
Scheutje agave siroop
Het sapje roer je vervolgens glad. Daarna leg je er stukjes watermeloen in. Let op: haal de stukjes er na 20 seconden weer uit en laat ze uitlekken.
Wat je er bij drinkt? Boeren karnemelk met limoensap:
70 gram boerenkarnemelk
5 gram agave siroop
10 gram limoensap
Het lekkerste is, om de melk nog even te shaken zoals een cocktail.
Eet smakelijk!
De Nieuwe Garde, vanaf woensdag 10 mei, 21.30 uur, KRO-NCRV, NPO 3