500 ml water (uiteindelijk gaat maar 200ml in de saus)
½ sinaasappel
½ appel
1 stengel bleekselderij
200 ml passata
½ ui
1 teentje knoflook
50 ml (natuur)azijn
Paar eetlepels maïzena (meer toevoegen tot de saus lobbig wordt)
6 eetlepels suiker
6 druppels sesamolie
peper, zout
Nodig:
Knoflookpers
Sauspan
Mes
Snijplank
Lepel
Maatbeker
Aan de slag:
Breng 500 ml aan de kook
Snij de sinaasappel en appel door de helft en snijd de bleekselderij in 4 stukken
Leg het fruit in het water en laat 10 min zachtjes koken. Leg 200ml weg voor gebruik.
Bak ondertussen de ui en knoflook kort in wat sesamolie.
Voeg de passata, azijn, suiker en 200 ml zojuist gemaakte fruit bouillon toe en breng aan de kook. Blijf roeren.
Roer er als laatste wat maizena door om de saus te binden. De saus moet niet meer vloeibaar zijn, maar ook niet te dik. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 2 GROENTEN BEREIDEN
Ingrediënten voor de groenten:
½ prei
125 gr champignons
½ ui
1 wortel
Handje bamboescheuten
2 tenen knoflook, geperst
1 tl verse gember geraspt
Nodig:
Snijplank
Mes
Aan de slag:
Snijd alle groenten in kleine plakjes of blokjes en leg in een bak.
Stap 3 OMELETTE MAKEN + SERVEREN
Ingrediënten voor de omelet:
120 gram kikkererwtenmeel
100 gram tofu
250 ml water
2 el edelgist
1 el sojasaus
Halve tl bakpoeder
1 tl kala namak (zwart zout)
5 el zonnebloemolie om in te
bakken
Nodig:
Pollepel
Keukenmachine
Hapjespan
Spatel
Serveerbord
2x mes
2x vork
Aan de slag:
Gooi alle ingrediënten voor de omelet, behalve de
zonnebloemolie, in een mixer of blender tot het een gladde substantie is.
Verhit ondertussen 1 el zonnebloemolie in een hapjespan en
bak de groenten tot ze zacht worden.
Meng de groenten met het ‘eimengsel’ in een schaal.
Verhit 1 el olie in een koekenpan en giet een deel van de
groenten met het eimengsel in de pan, tot de bodem van de pan als een
pannenkoek bedekt is.
Bak voor ongeveer 4 minuten en check of de omelet goed los
komt en bruin is. Schep de omelet dan om en bak de andere zijde.
Herhaal dit tot al het mengsel op is en je meerdere
omeletten hebt.
Leg de omelet op een bord en serveer met de saus en witte
rijst, eet smakelijk!
Deze website maakt gebruik van cookies om de ervaring te optimaliseren.
Lees meer.