Loopt het water je al in de mond? Dit recept is om die perfecte rijst te maken voor een Surinaamse moksi alesi.
Soenil van restaurant de Lindehof liet ons in zijn keuken een knap staaltje rijst bereiden zien. Het recept voor zijn moksi alesi kan jij nu ook zelf thuis maken! Als je eenmaal de ingrediënten te pakken hebt is het makkelijker dan je denkt.
Ingrediënten:
100 gr zilvervliesrijst
300 gr kokosmelk
550 gr kippenfond
1 st citroengras
1 st pandanblad
2 st lime blad
25 gr zwarte bonen gedroogd
25 gr kikkererwten gedroogd
50 gr dubbel gedopte sojabonen
Peper, zout, limoen
Bereidingswijze:
Zet de zwarte bonen en kikkererwten 1 nacht van tevoren in kippenbouillon om te weken, houd 50 gr bouillon achter.
Spoel de zilvervliesrijst met koud water totdat het water helder is.
Zet de rijst op met de kokosmelk, 50 gr bouillon, citroengras, pandanblad en lime bladeren.
Kook in aparte pannen de zwarte bonen en kikkererwten gaar.
Als de rijst gaar is voeg je de bonen en erwten toe, breng dit geheel op smaak met peper, zout en limoen.
Eet smakelijk!
Bron: Restaurant de Lindehof