LogoPers

16+ programma's Uitzending Gemist alleen na 22 uur

De overheid verplicht de Publieke Omroep om de Kijkwijzer toe te passen op Uitzending Gemist. Programma’s die geclassificeerd worden als 16+ zijn daarom vanaf donderdag 26 april voorzien van een tijdslot. 
25 april 2012

De programma's met een tijdslot zijn pas na 22 uur op Uitzending Gemist te zien. Het gaat op dit moment om Spuiten en Slikken (BNN) en de serie Dexter (VPRO).

Gerard Timmer, directeur Video bij de NPO: 'Het internet is een open omgeving. Je kunt je dus afvragen hoe zinvol deze maatregel is. Vooral als je je realiseert dat de commerciële omroepen dit niet hoeven te doen. Wij hadden liever gekozen voor een open familieslot, waarbij ouders zelf de mogelijkheid wordt geboden content af te schermen, een voorziening die kabelexploitanten al bieden. Zo hadden we een beschermde omgeving kunnen bieden, zonder dat we liefhebbers van bepaalde programma’s moeten teleurstellen.'

In de toekomst wil de overheid het mogelijk maken om online leeftijdsverificatie in te voeren. Dit zou dan ook gebruikt kunnen worden om programma’s met een bepaalde leeftijdsclassificatie af te schermen.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)