LogoPers

261.264 handtekeningen tegen omroepbezuinigingen

In minder dan een maand tijd hebben 261.264 mensen de petitie niet123weg.nl ondertekend tegen de extra bezuiniging van 100 miljoen euro op de publieke omroep. 
9 oktober 2013

‘Grote steun publiek voor actie’ 

petitie

Jan Slagter en Henk Hagoort overhandigden namens kijkers en luisteraars om 12.00 uur de petitie aan staatssecretaris Sander Dekker tijdens een protestmanifestatie op het Malieveld in Den Haag. Daar zijn nu enkele duizenden omroepmedewerkers en publiek uit het hele land verzameld om steun te betuigen.

Jan Slagter, directeur van Omroep MAX: “Ik hoop dat deze manifestatie duidelijk maakt dat er een einde moet komen aan het slopen van de publieke omroep. Uiteraard moeten wij ook bezuinigen net als iedereen. Daarom bezuinigen we al 200 miljoen euro. Als de extra 100 miljoen euro bezuinigingen doorgaan dan betekent dat het einde van de brede publieke omroep zoals wij die nu kennen, van iedereen voor iedereen. Dus Tweede Kamer houdt deze bezuiniging tegen”.

Voorzitter van de Raad van bestuur van de NPO, Henk Hagoort: “Ik heb aan staatssecretaris Dekker gevraagd om de extra 100 miljoen bezuiniging tegen te houden. Stop de uitverkoop van de publieke omroep. Natuurlijk bezuinigen wij ook in deze economisch zware tijden. Maar bovenop de tweehonderd miljoen nog eens 100 miljoen is echt te veel. Het betekent het einde van de brede publieke omroep zoals wij die nu kennen, van iedereen voor iedereen, en het einde van veel programma’s. Dat verdient ons publiek niet”.

Tijdens de betoging treden artiesten op met verschillende achtergronden, passend bij een diverse en brede publieke omroep. Onder anderen Freek de Jonge, Tim Knol, Kinderen voor Kinderen, Lenny Kuhr en het Blazersquintet van het Residentieorkest steunden zo de actie. De bijeenkomst duurt tot 13.30 uur en wordt afgesloten met een optreden van de Nijmeegse rockband De Staat.

De Tweede Kamer debatteert deze week over de extra bezuiniging van 100 miljoen euro. De publieke omroep hoopt dat de parlementariërs gehoor zullen geven aan de oproep van al die mensen die de petitie hebben getekend.

Boven op de eerdere 200 miljoen bezuiniging op de publieke omroep, zou nog eens 100 miljoen bezuinigen het einde van de brede publieke omroep betekenen. Een omroep van iedereen, dus ook met programma’s voor iedereen. Bij elkaar opgeteld zou er dan in een paar jaar tijd meer dan 30% bezuinigd worden op de publieke omroep. Dat betekent de doodsteek voor veel programma’s. Van Spuiten en Slikken tot Brands met Boeken en tot Studio MAX Live, van Giel! tot Opium, van DWDD tot Vive la Frans en NOS Studio Sport, en nog veel meer.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)