LogoPers

3FM dj’s Domien en Frank samen in Glazen Huis in Breda

3FM dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende zijn de twee bewoners van het Glazen Huis tijdens 3FM Serious Request 2016. Dat maakte NPO 3FM zojuist bekend. De week voor Kerst maken Domien en Frank samen 24/7 radio en televisie, zijn continu online en volgen de acties op de voet. De 3FM dj’s die niet in het Glazen Huis zitten reizen het hele land door om acties en actievoerders te ondersteunen. Vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt vraagt NPO 3FM aandacht voor kinderen die sterven aan longontsteking: een stille ramp die jaarlijks 900.000 kinderlevens eist.
22 november 2016

Op zondag 18 december betrekken Domien en Frank het Glazen Huis in Breda. Het tijdelijke dj-duo krijgt hierbij bezoek van zes bekende nachtgasten en de hele week gezelschap een poes; de enige bewoner die wél mag eten in het Glazen Huis. Dit maakte 3FM dj Eva Koreman zojuist bekend op het plein tegenover het Bredase poppodium Mezz, dat van 18 t/m 24 december wordt omgetoverd tot het 3FM Clubhuis. Hier verzorgen de 3FM dj’s overdag en ’s avonds de volledige programmering. Actievoerders en bezoekers van het Glazen Huis genieten hier van entertainment, nieuwe bandjes en live muziek. De jocks zorgen ervoor dat het voor de bezoeker in Breda één groot feest wordt in het 3FM Clubhuis.

 

Met twee dj’s in het Glazen Huis gaat 3FM een nieuwe ervaring aan:

Op meerdere vlakken zal 3FM Serious Request anders zijn. Daar zijn we tenslotte een jongerenzender voor. Zo gaan Domien en Frank samen een hele zware uitdaging aan, om aandacht te vragen voor een stille ramp die elke 35 seconden ergens ter wereld een kinderleven eist. Samen met vele Nederlanders – van jong tot oud - gaan we geld inzamelen, waarmee het Rode Kruis longontsteking kan behandelen en voorkomen. Meer dan ooit gaan de 3FM dj’s het land in om actievoerders te helpen en om hiervan verslag te doen, voor radio, tv en online. Al die hartverwarmende acties maken het verschil en geven Domien en Frank die energie die ze heel hard nodig zullen hebben,” aldus NPO 3FM Zendermanager Basyl de Groot.

 

Stille ramp: Longontsteking

Met 3FM Serious Request 2016 zet de publieke radiozender NPO 3FM zich in voor kinderen die sterven aan longontsteking: een stille ramp die elke 35 seconden ergens ter wereld een kinderleven eist. Het is daarmee wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger. Met de opbrengst van de actie helpt het Rode Kruis om longontsteking te voorkomen en te behandelen. Deze stille killer eist de meeste kinderlevens in Azië en Afrika, met name in landen als Ivoorkust, Sudan en Ethiopië. 3FM geeft ze met Serious Request adem. Laat ze niet stikken.

 

3FM Serious Request

Van zondag 18 tot en met zaterdag 24 december 2016 komt Nederland in actie voor 3FM Serious Request, de jaarlijkse actie van NPO 3FM. Met de actie vraagt de publieke jongerenzender de dagen voor Kerst aandacht voor een stille ramp. Van Friesland tot Limburg: door het hele land zamelen buurtkinderen, vriendengroepen, scholen, verenigingen en bedrijven geld in voor het Rode Kruis. Vanuit het Glazen Huis draaien twee 3FM-dj’s de tracks die het publiek tegen betaling aanvraagt.

Met de allereerste editie in 2004 bracht Nederland € 915.955 bijeen, waarmee het Rode Kruis de renovatie van een hospitaal in Zalingei, West-Darfur heeft kunnen bekostigen. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Met de inzet van miljoenen Nederlanders heeft het Rode Kruis de afgelopen 12 jaar onder meer ruim 2.6 miljoen malarianetten uitgedeeld (2009); 179 kinderen herenigd met hun familie (2011); 2542 latrines voor families en bij scholen gebouwd (2013) en duizenden vrouwen geholpen die het slachtoffer zijn van seksueel geweld (2014). In 2015 bracht de actie uiteindelijk €8.466.249 euro op, waarmee het Rode Kruis een verschil kan maken in de toekomst van jongeren in conflictgebieden.

Volg 3FM Serious Request op NPO 3FM, 3FM.nl, Facebook, Instagram, en Snapchat voor meer nieuws.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)