LogoPers

3FM Schaal van Rigter voor Douwe Bob

3FM dj Giel Beelen verraste Douwe Bob zojuist met de Schaal van Rigter. In de ochtendshow Giel! (VARA) kreeg de zanger de 3FM Award voor de meest gedraaide Nederlandse single op NPO 3FM. De singer-songwriter pakt deze prijs voor zijn zomerse hit ‘Sweet Sunshine’. De Schaal van Rigter is onderdeel van de 3FM Awards. Douwe Bob maakt kans op nog drie 3FM Awards, in de categorie Beste zanger, Beste artiest pop en Beste single, eveneens voor de track ‘Sweet Sunshine’. De publieke radiozender maakt maandag 28 maart, op Tweede Paasdag, bekend wie de winnaars zijn van de 3FM Awards 2016.
16 maart 2016

De Schaal van Rigter is vernoemd naar voormalig 3FM dj Wim Rigter die twaalf jaar geleden overleed. Eerdere winnaars van de Schaal van Rigter zijn Dotan (2015), Mr. Probz (2014), Miss Montreal (2012), Caro Emerald (2010), Ilse DeLange (2009), Racoon (2006) en Anouk (2005).

Douwe Bob en Sweet Sunshine
De track ‘Sweet Sunshine’ is afkomstig van Pass It On, het tweede studioalbum van Douwe Bob. Een dag na de albumrelease verkozen de 3FM dj’s de single meteen tot 3FM Megahit. Douwe Bob werd in 2012 door 3FM dj Giel Beelen en zijn muzikale vrienden ontdekt in het televisieprogramma De Beste Singer-Songwriter van Nederland (VARA). Douwe Bob is de winnaar van het eerste seizoen en werd door 3FM uitgeroepen tot 3FM Serious Talent.

3FM Awards 2016
De 3FM Awards zijn de jaarlijkse radioprijzen voor de beste Nederlandse acts en artiesten, gekozen door de 3FM luisteraars. Maandag 28 maart vanaf 15.30 uur treden in totaal 21 acts ruim een half uur op, verspreid over vier verschillende zalen van TivoliVredenburg. Optredens zijn er onder meer van Chef’Special, De Staat, Ronnie Flex en Lil’ Kleine, Douwe Bob, Dazzled Sticks en Lucas Hamming. Vanaf 20.30 uur staat de Ronda-zaal in het teken van de uitreiking van de 3FM Awards, gepresenteerd door 3FM dj’s Giel Beelen, Annemieke Schollaardt en Frank van der Lende.

Vanaf 14.00 uur nemen de jocks live vanuit TivoliVredenburg luisteraars op NPO 3FM mee in de uitgebreide pre- en afterparty, alle optredens en de uitreiking van de 3FM Awards. De 3FM Awards volg je ook via 3fm.nl, alle social kanalen en NPO 101. De VARA zendt de 3FM Awards uit vanaf 20.30 uur live op NPO 3. Om 23.45 uur genieten muziekliefhebbers op NPO 3 met het programma ‘3FM Awards: de Afterparty’ (BNN) opnieuw van de muzikale highlights van de 3FM Awards 2016. Van 21 tot en met 28 maart staat NPO 3FM in het teken van de 3FM Awards, met de laatste kaarten, veel aandacht voor muziek, de winnaars van afgelopen edities en de genomineerden van 2016. Stemmen kan tot en met maandag 28 maart 10.00 uur op 3fm.nl/awards.

Voor kaarten en meer informatie: 3fm.nl/awards.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)