LogoPers

3FM Serious Request 2015 eindstand: € 7.562.985,-

3FM Serious Request heeft een bedrag van € 7.562.985 ,- euro ingezameld voor jongeren in conflictgebieden. 3FM dj’s Domien Verschuuren, Paul Rabbering en Giel Beelen verlieten zojuist na zes dagen het Glazen Huis op het Pancratiusplein in Heerlen. Op het podium aan het bomvolle Burgemeester Van Grunsvenplein overhandigden zij de cheque aan de directeur van het Rode Kruis Gijs de Vries.
25 december 2015

Van 18 tot en met 24 december maakten de 3 dj’s zonder eten 24 uur per dag radio en TV vanuit het Glazen Huis in Heerlen. Zes dagen lang stond het Pancratiusplein vol met publiek dat gul doneerde door de brievenbussen en cheques overhandigde. Overal in Nederland waren acties en initiatieven die samen dat mooie eindbedrag opleverden.

Typhoon
‘Niet Weglopen’ van Typhoon, de themasong van dit jaar, groeide uit tot anthem van 3FM Serious Request 2015. Typhoon kwam spontaan langs in het Glazen Huis en nam samen met de 3FM Dj’s Paul, Domien en Giel én met bijdragen van publiek op het Pancratiusplein en thuis de videoclip bij het nummer op.

3FM Top Serious Request
Vanaf 24 december 21.30 uur zendt 3FM de Top Serious Request uit met de meest aangevraagde nummers van 3FM Serious Request 2015, ruim 2.000 tracks in totaal. De favoriete platen van de 3FM luisteraars worden tot 31 december 18.00 uur 24 uur per dag gedraaid. De Top 10 van meest aangevraagde nummers:1. Typhoon - Niet weglopen2. Claudia de Breij - Mag ik dan bij jou3. Adele - Hello4. John Lennon - Imagine5. Armin van Buuren / Kensington - Heading Up High6. Coldplay - Fix You7. Lukas Graham - 7 years8. Justin Bieber - Sorry9. Paolo Nutini - Iron Sky10. Justin Bieber - Children

Internationaal
Het concept 3FM Serious Request kent sinds 2006 ook edities in het buitenland. In december 2015 stonden er vijf Glazen Huizen in Europa: in Wallonië (België), Letland, Oostenrijk, Zweden en Zwitserland.

Toekomst voor jongeren in conflictgebieden
Met 3FM Serious Request 2015 zet de publieke radiozender zich in voor de generatie van de toekomst: jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Met de opbrengst van de actie biedt het Rode Kruis hen een kans op een betere toekomst, onder meer door middel van scholing, beroepstraining, psychische hulp en een basis waarmee in levensonderhoud kan worden voorzien. Jongeren in conflictgebieden als Syrië, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek en Democratische Republiek Congo zijn de stille slachtoffers van de oorlog. NPO 3FM geeft ze met Serious Request een stem. Keep them going.De 3FM jocks maakten tot en met vrijdag 24 december non stop live radio en TV en aten daarbij niets. De dj’s in huis, de 24-uurs challenges, de gebeurtenissen op het plein en alle acties in het land waren continu online te volgen via 3fm.nl, alle social kanalen van NPO 3FM en 3fm.nl/kominactie.

3FM Serious Request
Met 3FM Serious Request zet NPO 3FM zich ieder jaar in samenwerking met het Rode Kruis in voor een stille ramp. In 2004 haalde 3FM Serious Request € 915.955 op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet NPO 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. In de afgelopen 11 jaar heeft de actie in totaal meer dan 78 miljoen euro opgebracht. Vanaf 2006 sloten internationale radiostations uit onder meer België, Zweden, Zwitserland, Kenia en Korea zich bij de actie aan.Voor meer informatie over 3FM Serious Request 2015 én voorgaande edities van 3FM Serious Request: www.npo3fm.nl en www.rodekruis.nlNPO 3FM is aanwezig met twee fotografen. Het materiaal van deze fotografen is voor pers beschikbaar (onder vermelding van credits NPO 3FM): http://www.flickr.com/photos/3fm

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)