LogoPers

3FM Serious Request 2017 brengt 5.026.144 euro op

3FM Serious Request 2017 heeft in totaal € 5.026.144 opgebracht om door crises verscheurde families weer te herenigen. Hiermee komt het totaalbedrag van 14 jaar actievoeren over de magische grens van €100 miljoen. Onder de noemer ‘Breng ze weer samen’ voerde NPO 3FM de afgelopen zes dagen actie in het Glazen Huis in Apeldoorn. Met dit bedrag kan het Rode Kruis de komende drie jaar vele vermiste kinderen en ouders opsporen, het contact herstellen en hen weer samenbrengen.
24 december 2017

Dit maakte NPO 3FM zojuist bekend op een afgeladen Marktplein in Apeldoorn. Daar zagen circa 10.000 mensen hoe 3FM dj’s Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn via het dak het Glazen Huis verlieten. Samen met actievoerders - dé helden van deze editie - maakten de 3FM dj’s op het podium het eindbedrag bekend. Miss Montreal, Fedde le Grand en Rico & Sticks beklommen het podium. 

Afgelopen week bracht de goede doelenactie ruim 500.000 bezoekers samen in Apeldoorn. NPO 3FM kijkt terug op een hartverwarmende editie: 

We kijken terug op een hartverwarmende editie van 3FM Serious Request. Nederland kwam massaal in actie voor ouders, broertjes en zusjes die hun familieleden kwijt zijn. Vanuit een compleet vernieuwd Glazen Huis slaagden Domien, Angelique en Sander er in de harten van het publiek te raken en hen in beweging te brengen’’, aldus Edwin Valent, interim zendermanager 3FM. 

Mijlpaal
3FM Serious Request heeft in 14 jaar tijd €101.287.241 euro opgehaald, bestemd voor 14 verschillende stille rampen: rampen die wereldwijd miljoenen mensen treffen, maar waar geen enkele eurocent voor binnenkwam. Van het opruimen van landmijnen tot het terugdringen van kindersterfte door longontstekingen: de afgelopen jaren zijn miljoenen mensen geholpen dankzij de vele acties van het Nederlandse publiek.

Stille ramp: breng ze weer samen
Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen mensen op zoek naar hun dierbaren. Vooral in conflict- en rampgebieden als Nigeria en Congo leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers en zussen. Met de opbrengst kan het Rode Kruis vermiste kinderen en familieleden opsporen, het contact herstellen en hen in bijzondere gevallen thuis brengen.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)