LogoPers

3FM Serious Request veiling van start

Het gesigneerde drumvel van Dotan
11 december 2015

 

Het galajurkje van Ieniemienie, het WK-warming-up shirt van Dafne Schippers, een plek in het 3FM-voetbalteam bij de benefietwedstrijd op 15 december tegen het RTL-sterrenteam, een privéconcert van Douwe Bob: de veiling van 3FM Serious Request is gestart! Zojuist gaf Frank van der Lende in zijn programma Frank <3 op NPO 3FM het startsein voor de veiling van bijzondere en unieke items, ter beschikking gesteld door onder meer artiesten en BN-ers.

Het aanbod op de veilingsite van 3FM Serious Request (3FM.nl/veiling) wordt tot en met 24 december dagelijks aangevuld en varieert van gesigneerde shirts en andere objecten tot aan exclusieve once-in-a-lifetime-ervaringen. Iedereen kan via de site bieden op de veilingitems. De looptijd voor de biedingen varieert en op 31 december 10.00 uur eindigt de veiling van de laatste items.

Toekomst voor jongeren in conflictgebieden
3FM Serious Request 2015 vraagt aandacht voor de ontwikkeling van jongeren in conflictgebieden als Syrië, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek en Democratische Republiek Congo. Met de opbrengst van de actie biedt het Rode Kruis hen een kans op een betere toekomst, onder meer door middel van scholing, beroepstraining, psychische hulp en een basis waarmee in levensonderhoud kan worden voorzien.

Van 18 tot en met 24 december sluiten de 3FM-djs Domien Verschuuren, Giel Beelen en Paul Rabbering zich zes dagen lang op in het Glazen Huis op het Pancratiusplein in Heerlen. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Met de aandacht die zij met deze actie genereren, roepen zij op om in actie te komen: tegen betaling verzoeknummers aanvragen, doneren en acties opzetten. Zodat de next generation geholpen wordt en weer kan bouwen aan de toekomst. Keep them going.

3FM Serious Request
Met 3FM Serious Request zet NPO 3FM zich ieder jaar in samenwerking met het Rode Kruis in voor een stille ramp. In 2004 haalde 3FM Serious Request € 915.955 op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet NPO 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. In de afgelopen 11 jaar heeft de actie in totaal meer dan 78 miljoen euro opgebracht. Vanaf 2006 sloten internationale radiostations uit onder meer België, Zweden, Zwitserland, Kenia en Korea zich bij de actie aan.

Voor meer informatie over 3FM Serious Request 2015 én voorgaande edities van 3FM Serious Request: www.npo3fm.nl en www.rodekruis.nl

Voor meer informatie over de veiling: www.3fm.nl/veiling

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)