LogoPers

3FM Serious Talent Award voor Lucas Hamming

Lucas Hamming is de winnaar van de 3FM Serious Talent Award van 2016. 3FM dj Frank van der Lende reikte deze Award zojuist uit in TivoliVredenburg, een uur voor de start van de 3FM Awards 2016. Lucas Hamming is ook in de race voor twee 3FM Awards in de categorie Beste Album en Beste Artiest Rock. De publieke radiozender maakt straks vanaf 20.30 uur bekend welke artiesten met een 3FM Award naar huis gaan. De 3FM Awards zijn live te volgen op NPO 3FM en NPO 3.
28 maart 2016

 

Fotocredits: Ferdy Damman

Met tracks als Never Let You Down (ex-3FM Megahit) en Write Me Again konden de 3FM dj’s en luisteraars afgelopen jaar niet om Lucas Hamming heen. 3FM Serious Talent coördinator Tijs van Liemt:“Lucas heeft zich in het afgelopen jaar ontzettend ontwikkeld. De jury was vooral onder de indruk van de groeiende live reputatie van de band. Het grote aantal optredens en tours werpt duidelijk vruchten af. Maar ook het nieuwe materiaal op het album HAM en de overtuigende optredens bij De Wereld Draait Door (VARA) doen de 3FM Serious Talent-jury geloven dat voor Lucas de toekomst nog veel meer in petto heeft.”

De 3FM Serious Talent Award is de enige juryprijs van de 3FM Awards. De Award gaat naar de artiest of band die ten volste gebruik heeft gemaakt van het Serious Talent-predicaat, en daarmee zijn of haar carrière naar een hoger niveau heeft getild. Andere genomineerden voor de 3FM Serious Talent Award waren HAEVN, Indian Askin en The Brahms. Eerdere winnaars van 3FM Serious Talent Award zijn Rondé (2015), Jett Rebel (2014), Kensington (2013, Gers Pardoel (2012), Handsome Poets (2011), Caro Emerald (2010) en Giovanca (2009).

Lucas Hamming

Lucas Hamming werd in 2013 door 3FM dj Giel Beelen en zijn muzikale vrienden ontdekt in het televisieprogramma De Beste Singer-Songwriter van Nederland (VARA). De band kreeg airplay en werd door NPO 3FM in 2014 uitgeroepen tot 3FM Serious Talent.

3FM Serious Talent

NPO 3FM is constant op zoek naar jong, onbekend en veelbelovend muzikaal talent. 3FM koos afgelopen jaar 21 veelbelovende bands en artiesten, die naast airplay op 3FM ook kans maken om op te treden op grote festivals zoals Noorderslag, Zwarte Cross, Sziget en 3FM Serious Request. Bands en artiesten die doorbraken als 3FM Serious Talent zijn o.a. Dotan, Sue the Night, Gers Pardoel, Miss Montreal, Chef’Special, Handsome Poets, Kensington, Mister & Mississippi en Jett Rebel.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)