LogoPers

3FM trekt land door voor Serious Request: Elfprovinciëntocht met Glazen Huis als eindbestemming

Van 7 tot 17 december brengt 3FM elke dag een bezoek aan elf Nederlandse provincies. De Elfprovinciëntocht start op 7 december in Utrecht en eindigt op 17 december in Noord-Brabant.
14 november 2013

Op 18 december vindt de officiële start van 3FM Serious Request plaats in de twaalfde provincie: Friesland. Het Glazen Huis staat dit jaar op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Elf 3FM dj’s reizen elke dag af naar een provincie en sporen samen met bekende Nederlanders de inwoners aan om in actie te komen voor 3FM Serious Request.

3FM vraagt met Serious Request 2013 aandacht voor honderdduizenden kinderen die jaarlijks sterven door diarree. Een stille ramp die wereldwijd elk jaar ruim 800.000 slachtoffers maakt en het gevolg is van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten.

De Elfprovinciëntocht: van 7 tot 17 december
De Elfprovinciëntocht staat volledig in het teken van initiatieven van luisteraars voor 3FM Serious Request. De 3FM dj’s als Giel Beelen, Coen Swijnenberg, Gerard Ekdom en Annemieke Schollaardt roepen inwoners van Groningen tot Limburg op om in actie te komen en bezoeken enkele bestaande en nieuwe initiatieven voor 3FM Serious Request. Bekende Nederlanders als Guus Meeuwis (Noord-Brabant), Kraantje Pappie (Groningen), Henk Westbroek (Utrecht) en Racoon (Zeeland) steken de handen uit de mouwen en proberen hun provincies in actie te krijgen en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor 3FM Serious Request. Wie wanneer in welke provincie staat? Check http://www.3FM.nl/seriousrequest.
 
3FM Serious Request
Met 3FM Serious Request zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen, van 18 tot en met 24 december, sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.

Voor alle data, 3FM dj’s en BN’ers per provincie: www.3FM.nl/seriousrequestNoot voor de redactie

Voor persaanvragen, interviews of sfeerverslagen van de Elfprovinciëntocht:

3FM Communicatie

Noëlle Beyne, t: 035 – 6774167, m: 06 – 518 09 133, e: noelle@3fm.nl
Anneke de Vries, t: 035 - 6773094, m: 06 – 30576917, e: anneke@3fm.nl

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)