LogoPers

3LAB elke zondag te zien op NPO3

 
16 oktober 2015

 

Vanaf zondag 18 oktober is 3LAB wekelijks te zien op televisie. . Rond de klok van 23.30 uur worden de meest opvallende programma’s van 3LAB online uitgezonden op NPO3. Deze zondag staan er drie verse programma’s klaar: concurrerende snackbars in Parnassus, de hele serie Vriende van internetfenomeen Kakhiel en een door YouTubers gemaakte nieuwsshow Rauwkost.

Verse programma’s

3LAB opent zondag met de korte film Parnassus (AVROTROS) over twee snackbars die recht tegenover elkaar zijn gevestigd op de Parnassusweg in Amsterdam-Zuid. De concurrentie viert hoogtij; het is een gevecht om macht, eer en geld. Parnassus is het regiedebuut van de 18-jarige Robin Boissevain.

Na Parnassus is het de beurt aan de hilarische serie Vriende (VPRO) van Kakhiel. Van de vierdelige webserie is één televisieprogramma gemaakt waarin we de vijftigjarige Patrick volgen die samen met zijn doodzieke moeder Ria een eenvoudige arbeiderswoning in een gezellig volksbuurtje bewoont. En omdat ze al vanaf de geboorte van Patrick (al 50 jaar!) niet meer heeft gelachen, probeert Patrick om Ria nog één keer in haar leven te laten lachen.

3LAB sluit aanstaande zondag af met Rauwkost (NTR). Een uniek nieuws- en actualiteitenprogramma voor jongeren waarin YouTubers Veras Fawaz (Fijne Vrienden), Melise Yazgili (Melise) en Rens  Polman (Lieve Bertha) de actualiteiten op hun manier behandelen.

Wegens succes

Een groot aantal 3LAB titels is doorontwikkeld tot een televisieprogramma’s. Onder andere Padoem Patsss (BNN) en Rundfunk (KRO-NCRV) krijgen een vervolg op NPO 3. Ook het spraakmakende  Streetlab (KRO-NCRV) is ooit begonnen bij 3LAB.

3LAB

Afgelopen zomer zond NPO3 de zevende editie van de 3LAB-week uit. Tijdens deze week testen jonge makers hun nieuwe programma’s voor een groot publiek. Ook online kun je terecht voor frisse programma’s. Op www.npo3lab.nl kun je het hele jaar door vernieuwende video’s bekijken, gemaakt door talentvolle jongeren. Van webserie tot videoclip en van documentaire tot animatie. Alles is mogelijk bij 3LAB. Jonge makers met goede programma-ideeën kunnen zich bij 3LAB aanmelden.

Laatste persberichten
Publieke omroep vernieuwt de vrijdag- en zaterdagavond
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)