LogoPers

50 jaar 3FM: Welcome to the past, present and future

Paradiso staat op maandag 19 oktober in het teken van 50 jaar 3FM. In de Nederlandse poptempel in Amsterdam komen de 3FM dj’s, luisteraars en live muziek op één avond samen. In het kader van ‘welcome to the past, present and future’ genieten luisteraars van optredens van grote namen én nieuwe bands en artiesten die onlosmakelijk zijn verbonden met de publieke radiozender.
14 oktober 2015

3FM dj Giel Beelen loodst het publiek in de grote zaal door het heden, met optredens van Douwe Bob, Miss Montreal, De Jeugd Van Tegenwoordig en Jett Rebel. 3FM jock Frank van der Lende laat in de kleine zaal het publiek kennis maken met de beloftes van de toekomst: de 3FM Serious Talent bands Sue The Night, Amber Gooma, The Brahms en OIJ. In de kelder host dj Michiel Veenstra een 3FM-pubquiz met de focus op 50 jaar popgeschiedenis en 50 jaar 3FM.

NPO 3
NPO 3 staat in de avond van zaterdag 24 oktober in het teken van 50 jaar 3FM. De VARA zendt om 20:55 uur de tv-special ‘Top 50 jaar 3FM’ uit. Voor deze special heeft het publiek mogen bepalen wat de 50 meest spraakmakende radioprogramma’s uit de geschiedenis van de zender zijn. Dj’s van toen en nu, waaronder Wim T. Schippers, Giel Beelen, Jack Spijkerman, Frits Spits, Timur en Rámon, Gerard Ekdom en Frank van der Lende komen aan het woord. Diezelfde avond zendt de NTR vanaf 22.30 uur een verslag uit van 50 jaar 3FM in Paradiso.

50 jaar publieke popradio
Al vijf decennia groeien hele generaties luisteraars op met NPO 3FM. Op de publieke popzender hoor je welke nieuwe tracks je niet mag missen, maar ook wat er speelt in het nieuws, in de wereld, op festivals en online.

In de maand oktober van 2015 waren tal van activiteiten rond de 50e verjaardag van NPO 3FM, waaronder de radio-uitzendingen vanaf Pampus, de allereerste radiotentoonstelling in Beeld en Geluid, en een tv-special over 50 jaar 3FM. Met de avond in Paradiso wordt het jubileum feestelijk afgesloten. 50 jaar 3FM in Paradiso is een productie van de NTR in samenwerking met BNN-VARA, NPO 3FM en Paradiso.

Deze hele week winnen luisteraars op NPO 3FM nog kaarten voor het feest in Paradiso.

Voor meer informatie: www.3fm.nl

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)