LogoPers

73 miljoen kijkers voor alternatieve Songfestivalshow

Het programma ‘Eurovision: Europe Shine A Light’, uitgezonden in plaats van de grote finale van het Eurovisie Songfestival op zaterdag 16 mei, is door 73 miljoen kijkers in 38 landen bekeken.

De show, geproduceerd door NPO, NOS en AVROTROS in samenwerking met de European Broadcasting Union (EBU), zette de 41 artiesten die dit jaar zouden deelnemen aan het Eurovisie Songfestival in Rotterdam in de schijnwerper. De presentatie was in handen van Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit. Cornald Maas verzorgde het commentaar.

Italië koploper
In Italië keken 3 miljoen kijkers de volledige show, die op een aantal RAI-kanalen werd uitgezonden, uit. Daarmee haalde het land het hoogste gemiddelde kijkcijfer. Nederland en het Verenigd Koninkrijk volgden met elk 2,4 miljoen kijkers en het Russische Channel One registreerde gemiddeld 2,1 miljoen kijkers.

De alternatieve Eurovisie-show was ook een grote hit bij een jonger publiek. 20% van de kijkers was 15 tot 24 jaar oud. Mede dankzij de bijdrage van NikkieTutorials deed het programma het online ook goed bij jongeren. 74% van de kijkers op YouTube was jonger dan 35 jaar.

 

Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)