LogoPers

Aanstaande vrijdagavond: een eerbetoon aan Kitty Courbois met film Monte Carlo en Villa Felderhof

Naar aanleiding van het overlijden van actrice Kitty Courbois op 12 maart jl. zenden NPO 2 en de VPRO op vrijdag 18 maart om 22.55 uur de Nederlandse film Monte Carlo uit. Voorafgaand aan deze film is op NPO Best om 22.05 uur een aflevering van Villa Felderhof (KRO-NCRV) uit 1996 te zien waarin Kitty Courbois en Jan des Bouvrie te gast waren.
15 maart 2017

Monte Carlo
Nederlandse roadmovie uit 2001, waarin sjacheraar en automonteur Danny (John Wijdenbosch) in opdracht van een rijke klant diens zieke moeder naar Monte Carlo rijdt. Gehaaide Danny en gewiekste Constance (Kitty Courbois) blijken zeer aan elkaar gewaagd; wat een ‘sentimental journey’ had moeten worden ontaardt in een avontuur waar Bonnie en Clyde jaloers op kunnen zijn...

Scenario: Robert Alberdink Thijm
Regie: Norbert ter Hall

 

Villa Felderhof
In Villa Felderhof zijn Kitty Courbois en Jan des Bouvrie te gast bij Rik Felderhof in zijn buitenhuis aan de Côte d'Azur in Frankrijk. Ze logeren een aantal dagen in de villa, doen met gastheer Felderhof onder meer inkopen voor een maaltijd en nemen, bladerend door fotoalbums, hun levensverhaal en karaktereigenschappen door. Kitty vertelt openhartig over liefde en relaties, maar ook over de band met haar moeder. Ze geeft aan dat ze haar moeder pas op latere leeftijd is gaan waarderen. Ze is als enige aanwezig bij het overlijden van haar moeder en heeft daar dierbare herinneringen aan. Bij het vertrek uit de villa schrijft ze in het gastenboek: ‘partir c’est mourir un peu’.

NPO Best is te zien in het basispakket van KPN (kanaal 58) en Ziggo (kanaal 311).

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)