LogoPers

Acht winnaars FunX Music Awards 2014

Mr. Probz en Keizer grote winnaars eerste editie FMA’s
26 mei 2014

Tijdens een fantastische eerste editie van de FunX Music Awards ontvingen vanavond acht Nederlandse acts een FunX Music Award. Met live optredens van Jack Parow, Jayh, Jebroer, Ronnie Flex, Digitzz, Gio, Keizer, Nyanda en Kenny B hing er een goede sfeer in de Oude zaal van de Melkweg.

Mr. Probz pakte vanavond met zijn internationale hit ‘Waves’ de FunX Music Award voor Beste Track. Later die avond ontving hij ook de FMA in de categorie Beste Vocal. Ook rapper Keizer nam twee Awards mee naar huis: Beste MC en Beste Online Presence. Mr. Probz was blij met zijn award: "Er is heel veel liefde in de zaal. FunX is altijd eigenlijk ground zero geweest. Toen de rest van de wereld nog helemaal niets wist, draaiden ze m’n shit al en dat is noemenswaardig voor mij. Ik wil gewoon iedereen bedanken, I love you all".

De FunX luisteraars stemden afgelopen weken op hun favoriete Nederlandse dj's, zangers, MC's en groepen en bepaalden zo wie van de 27 genomineerden vanavond een FunX Music Award in ontvangst mochten nemen.

De winnaars van de FunX Music Awards 2014 zijn:

Beste MC Keizer
Beste Vocal Mr. Probz
Beste Groep Great Minds
Beste Club DJ Yellow Claw
Beste Track Mr. Probz – Waves
Beste Album The Opposites – Slapeloze Nachten
Beste Video Jayh – Mooie Dag
Beste Style Ronnie Flex
Beste Online Presence Keizer
Beste Nieuwkomer Broederliefde

De FunX Music Awards
De FunX Music Awards zijn de publieksprijzen voor de beste dj’s, zangers, MC’s en groepen van eigen bodem, gekozen door de FunX luisteraar. FunX reikt de FMA’s uit in tien categorieën: Beste MC, Beste Vocal, Beste Groep, Beste Club DJ, Beste Track, Beste Album, Beste Video, Beste Style, Beste Online Presence en Beste Nieuwkomer. De FunX Music Award in de categorie Beste Online gaat naar de artiest die zich het beste profileert online: via websites, social media, aantal volgers, likes, enzovoort. Welke artiest is volgens de FunX luisteraars het beste bezig online? De FunX Music Awards in de categorie Beste Style gaat naar de artiest die zich het meest toonaangevend presenteert: skinny jeans, opvallende hairdo’s, gouden bling, tijgerprint of juist strak in pak; welke artiest is volgens de luisteraar het beste gestyled?

FunX
FunX is de publieke zender voor jongeren in de grote steden. De FunX dj’s draaien een aantrekkelijke mix van hiphop, R&B, dance, reggae en praten de luisteraar dagelijks bij over de actualiteit en entertainment. De zender doet verslag van relevante festivals en evenementen in de grote steden. FunX is te ontvangen via (digitale) kabel, Digital Radio+, de website FunX.nl en de FunX-app voor smartphones en tablets. In de vier grote steden is FunX met een lokale editie ook via de FM te ontvangen: Amsterdam 96.1, Rotterdam 91.8, Den Haag 98.4 en Utrecht 96.1 FM.

Voor meer informatie over de FunX Music Awards 2014: www.funx.nl/awards

Foto’s
FunX is aanwezig met een fotograaf op de FunX Music Award show. Foto- en videomateriaal is rechtenvrij te gebruiken en op te vragen via FunX Communicatie. Bijgaande foto van de FunX Music Awards 2014 is rechtenvrij te gebruiken onder vermelding van Foto: FunX/BulletRay.

Voor meer informatie: FunX Communicatie
Noëlle Beyne, t: 035 – 6774167, m: 06 – 518 09 133, e: Noelle.Beyne@omroep.nl
Wilma van Dormalen t: 035 - 6777453, m: 06 – 24218281, e: Wilma.van.Dormalen@omroep.nl
Anneke de Vries, t: 035 - 6773094, m: 06 – 30576917, e: Anneke.de.Vries@omroep.nl

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)