LogoPers

Aftellen naar Eurovisie Songfestival begonnen

Voor het nieuwe Depot Museum Boijmans van Beuningen onthulden presentatoren Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit en Nikkie de Jager samen met de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb een grote kunstinstallatie in de vorm van een aftelklok. De klok telt vanaf vandaag dagelijks terug tot de finale op 22 mei in Rotterdam Ahoy.
11 februari 2021

"Het songfestivalseizoen is nu officieel begonnen," zegt Sietse Bakker, Executive Producer van het Eurovisie Songfestival 2021. "Een moment om bij stil te staan en een lichtpuntje voor alle fans om samen naar uit te kijken. Vanaf vandaag gaan we ons verheugen op wat komen gaat door elke dag, samen met Rotterdam, een verhaal, ervaring, nieuwtje of iets anders te delen via onze 100 Days to Open Up countdown."Burgemeester Aboutaleb: “Corona trekt een zware wissel op onze persoonlijke levens en de samenleving. Gelukkig is er nu een vaccin en kijken we voorzichtig weer vooruit. Over exact 100 dagen biedt Rotterdam Ahoy een veilig en prachtig podium aan het Eurovisie Songfestival. Het aftellen begint vandaag voor de miljoenen fans!”

In verband met de huidige coronamaatregelen vond de kick-off van het aftelmoment op bescheiden wijze plaats, zonder aanwezigheid van publiek. De klok wordt dagelijks handmatig verzet en online worden 100 dagen lang ervaringen, dromen, hoop, nieuws en andere verhalen via Instagram gedeeld met hashtags #100DaysToEurovision en #100DaysToOpenUp.

De kick-off van is terug te kijken via songfestival.nl. Het aftellen van de klok is de komende 100 dagen te volgen via een webcam en via Instagram @songfestival.avrotros.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)