LogoPers

André Hooijer (Uit Het Nieuws, Uit Het Hart, NPS) en Ellen van Dijk (Dorpse Meiden, BNN) winnen kijkerspitch TV Lab

André Hooijer en Ellen van Dijk hebben met hun programma-ideeën de kijkerspitch van TV Lab gewonnen.
31 mei 2010

Uit Het Nieuws, Uit Het Hart van André Hooijer en de NPS is door het recensentenpanel geselecteerd. Dorpse Meiden van Ellen van Dijk en BNN is de keuze van de vakjury. Het publiek mag nu uitmaken welk format wordt uitgewerkt tot een programma dat eind augustus tijdens TV Lab op Nederland 3 te zien is. Iedereen kan tot 21 juni stemmen op zijn favoriete idee via www.nederland3.nl

André Hooijer bedacht Uit Het Nieuws, Uit Het Hart. Zo ben je groot nieuws, sta je op de voorpagina’s van alle kranten en ben je te zien en horen in alle nieuwsrubrieken. En zo is iedereen je vergeten… Tot het moment dat iemand zich hardop afvraagt; 'Wat is er toch van die hoofdrolspelers uit het nieuws geworden?' Uit Het nieuws, Uit Het Hart gaat op zoek naar het antwoord en praat je weer helemaal bij. Het idee van Hooijer is gekozen door het recensentenpanel van TV Lab, bestaande uit televisiekijkers.

Ellen van Dijk bedacht Dorpse Meiden, een reality-serie over een groep dorpse vriendinnen van rond de 20 jaar die maar niet weten wat ze met hun leven aanmoeten. De meiden doen typische meidendingen zoals uitgaan, twijfelen over een tattoo en vriendjes krijgen. En dat allemaal eens niet in de Randstad, maar in het Brabantse Deurne. Haar tv-format is uitgekozen door de vakjury, bestaande uit Roek Lips (netmanager Nederland 3), Patty Geneste (CEO Absolutely Independent) en Jan Stevens (netmanager Canvas).

Kijkerspitch
Kijkers konden dit jaar zelf een programma-idee insturen voor TV Lab. Uit de ruim 1.000 inzendingen hebben de jury en de omroepen de tien beste ideeën geselecteerd. De omroepen hebben deze - samen met de bedenkers - verder uitgewerkt tot pilots van 2 minuten.

Netmanager Nederland 3 Roek Lips is verrast over de kwaliteit van de inzendingen en over wat de kijkerspitch van TV Lab aan creativiteit bij mensen heeft losgemaakt: “We zijn echt iets nieuws op het spoor. Het publiek kiest niet alleen de programma's die op Nederland 3 kunnen worden uitgezonden, maar bedenkt ze ook. De publieke omroep kan blijkbaar nog publieker.”

TV Lab
TV Lab is een themaweek op Nederland 3 waarin programmamakers de kans krijgen vernieuwende, afwijkende, creatieve programma’s en ideeën aan het Nederlandse publiek te tonen. In augustus 2009 was de eerste editie van TV Lab te zien. De programma’s die tijdens TV Lab 2009 werden uitgezonden, hebben inmiddels een plaats gekregen op Nederland 3.

TV Lab 2010 is van 30 augustus tot 3 september te zien op Nederland 3. Ook dit jaar krijgen kijkers de mogelijkheid om als tv-recensent te reageren op de uitgezonden programma’s. Aanmelden voor het TV Lab recensentenpanel van 2010 kan via www.nederland3.nl Het panel bepaalt, net als de kijkcijfers, of - en zo ja, welke - programma's het verdienen een vervolg te krijgen.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)