LogoPers

Anita Meyer krijgt Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs

Op maandag 12 mei ontvangt Anita Meyer in Singer Laren de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs, tijdens een speciaal voor haar georganiseerd concert. Dit werd zojuist bekend gemaakt op Radio 5 Nostalgia.
11 maart 2014

Radio 5 Nostalgia presentator Ron Brandsteder verraste de zangeres met het nieuws tijdens zijn programma op de nostalgische publieke zender. Radio 5 Nostalgia eert de zangeres in het jaar dat ze 60 jaar wordt voor haar oeuvre en haar bijzondere bijdrage aan de Nederlandse muziek. Op 12 mei treedt de zangeres op en neemt ze de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs in ontvangst.

Anita Meyer beklimt tijdens de feestelijke avond in Singer Laren het podium en zingt uit haar rijke oeuvre. “Wij hebben veel respect voor de zangcarrière van Anita”, zegt Ron Stoeltie, manager evenementen van Radio 5 Nostalgia. “Deze vakvrouw is een van de populairste zangeressen van ons land en beklimt al tientallen jaren met groot succes de Nederlandse podia. Ze heeft een stem zo mooi als het leven zelf en was van jongs af aan vastberaden om zangeres te worden. Met haar prachtige nummers, van ‘The Alternative Way’ tot  ‘Memories’ uit Cats en ‘Why Tell Me Why’, weet ze haar publiek te beroeren. Anita is nog steeds één van de beste zangeressen van Nederland en bewees met haar geweldige optreden in de afgelopen editie van The Passion nogmaals haar klasse.”

Kaarten en uitzending concert op Radio 5 Nostalgia
Luisteraars maken via de programma’s van Radio 5 Nostalgia en via de website kans op kaarten voor het feestelijke concert van Anita Meyer op 12 mei. Fans die geen kaartjes hebben bemachtigd horen het concert later die week live op Radio 5 Nostalgia. Het tijdstip van uitzending wordt later bekendgemaakt.

Glansrijke carrière Anita Meyer
Anita Meyer, geboren op 29 oktober 1954 in Rotterdam, zingt van jongs af aan in koortjes. Haar glansrijke muziekcarrière bestrijkt al meer dan 38 jaar. In de jaren 70 begint haar professionele loopbaan, als achtergrondzangeres. In 1976 breekt Anita Meyer door als soloartieste en scoort ze met ‘The Alternative Way’ haar eerste nummer 1 hit. In 1980 gooit de zangeres hoge ogen met het album ‘Shades of Desire’. De single ‘Why Tell Me Why’ staat wekenlang op nummer 1 en is de bestverkochte single van 1981. Daarna volgen hits als ‘They Don't Play Our Love Song Anymore’, ‘Blame It On Love’ en ‘Run To Me’ (duet met Lee Towers). In 2006 schittert Anita in de rol van de oude glamourpoes Grizabella in de musical Cats en in 2008 treedt ze op tijdens de Toppers in Concert. In 2011 doet ze mee met het tv-programma ‘De Beste Zangers van Nederland’ en in 2013 schittert Anita als Maria in ‘The Passion’.

Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs
De publieke zender reikt de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs uit aan een artiest/componist die gedurende lange tijd van grote betekenis is geweest voor de lichte muziek. De prijs bestaat uit een award en een geldbedrag van 5.000 euro, dat bestemd is voor een door de ontvanger te kiezen goed doel. Tijdens de feestelijke avond maakt Anita Meyer bekend naar welke organisatie deze donatie gaat. Eerder ontvingen Cliff Richard, Willeke Alberti, Lee Towers, George Baker en Liesbeth List de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs.

Radio 5 Nostalgia
Radio 5 Nostalgia is het sfeervolle publieke radiostation met vooral evergreens uit de jaren 60 en 70 in combinatie met informatie en service. Radio 5 Nostalgia is voor alle luisteraars vanaf 55 jaar en voor iedereen die houdt van de goede muziek van weleer.
Radio 5 Nostalgia is zeven dagen per week overal in Nederland te beluisteren via de kabel (bel gratis 0800-0900500 voor kabelfrequenties), Digital Radio+, de ether op 747 AM (747 kHZ op de middengolf), online via livestream op de website van Radio 5 en met de iPhone app van Radio 5. In Zuid-Limburg is Radio 5 ook te ontvangen op 1251 AM.

Voor meer informatie: www.radio5nostalgia.nl


Voor meer informatie over Radio 5 Nostalgia en accreditatie verzoeken (tot uiterlijk 11 mei):

• Wilma van Dormalen t: 035 - 6777453, m: 06 – 24218281, e: wilma.van.dormalen@omroep.nl


 

Laatste persberichten
Publieke omroep vernieuwt de vrijdag- en zaterdagavond
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)