LogoPers

Anita Meyer ontvangt Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs

Nostalgische publieke zender eert zangeres voor indrukwekkende carrière
13 mei 2014

Zojuist heeft Anita Meyer de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs in ontvangst genomen, uit handen van Hans Vermeulen. De zangeres trad op in de volle zaal van Singer Laren tijdens de speciaal voor haar georganiseerde avond. Radio 5 Nostalgia eert de zangeres in het jaar dat ze 60 jaar wordt voor haar oeuvre en haar bijzondere bijdrage aan de Nederlandse muziek. Vrijdag 16 mei zendt het radiostation een registratie van de feestelijke avond uit.

Vrijdag 16 mei van 16.00 tot 18.00 uur zendt Radio 5 Nostalgia een registratie uit van het concert en de uitreiking van de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs. Anita Meyer zingt onder andere ‘Why Tell Me Why’, ‘Idaho’ en ‘Blame It On Love’. Hans Vermeulen zingt en begeleidt Anita op piano bij ‘The Alternative Way’ en Lee Towers beklimt het podium voor ‘Run to Me’. Verder staat de zangeres stil bij haar succesvolle optreden in The Passion in 2013 en zingt twee medleys van bekende zangeressen die haar inspireren, zoals Whitney Houston, Petula Clark en Dusty Springfield. De podiumpresentatie is in handen van Radio 5 Nostalgia presentator Myrna Goossen. Petra de Joode presenteert de voor- en nabeschouwing op zender.

Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs
De publieke zender reikt de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs uit aan een artiest/componist die gedurende lange tijd van grote betekenis is geweest voor de lichte muziek. De prijs bestaat uit een award en een geldbedrag van 5.000 euro, dat bestemd is voor een door de ontvanger te kiezen goed doel. Tijdens de feestelijke avond overhandigde Anita Meyer de cheque aan het Ronald McDonald Kinderfonds. Eerder ontvingen Cliff Richard, Willeke Alberti, Lee Towers, George Baker en Liesbeth List de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs.

Glansrijke carrière Anita Meyer
Anita Meyer, geboren op 29 oktober 1954 in Rotterdam, zingt van jongs af aan in koortjes. Haar glansrijke muziekcarrière bestrijkt al meer dan 38 jaar. In de jaren 70 begint haar professionele loopbaan, als achtergrondzangeres. In 1976 breekt Anita Meyer door als soloartieste en scoort ze met ‘The Alternative Way’ haar eerste nummer 1 hit. In 1980 gooit de zangeres hoge ogen met het album ‘Shades of Desire’. De single ‘Why Tell Me Why’ staat wekenlang op nummer 1 en is de bestverkochte single van 1981. Daarna volgen hits als ‘They Don't Play Our Love Song Anymore’, ‘Blame It On Love’ en ‘Run To Me’ (duet met Lee Towers). In 2006 schittert Anita in de rol van de oude glamourpoes Grizabella in de musical Cats en in 2008 treedt ze op tijdens de Toppers in Concert. In 2011 doet ze mee met het tv-programma ‘De Beste Zangers van Nederland’ en in 2013 schittert Anita als Maria in ‘The Passion’.

Radio 5 Nostalgia
Radio 5 Nostalgia is het sfeervolle publieke radiostation met vooral evergreens uit de jaren 60 en 70 in combinatie met informatie en service. Radio 5 Nostalgia is voor alle luisteraars vanaf 55 jaar en voor iedereen die houdt van de goede muziek van weleer. Radio 5 Nostalgia is zeven dagen per week overal in Nederland te beluisteren via de kabel (bel gratis 0800-0900500 voor kabelfrequenties), Digital Radio+, de ether op 747 AM (747 kHZ op de middengolf), online via livestream op de website van Radio 5 en met de iPhone app van Radio 5. In Zuid-Limburg is Radio 5 ook te ontvangen op 1251 AM.

Voor meer informatie: http://www.radio5nostalgia.nl

Voor meer informatie over Radio 5 Nostalgia:
Wilma van Dormalen t: 035 - 6777453, m: 06 – 24218281, e: wilma.van.dormalen@omroep.nl

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)