LogoPers

Ape Not Mice eerste Radio 2 Talent

Radio 2 zet talenten met airplay, live-optredens en showcase in schijnwerpers. De Nederlandse band Ape Not Mice is het eerste Radio 2 Talent. De publieke muziekzender geeft vanaf heden onderscheidend Nederlands talent een flinke steun in de rug.
2 januari 2013

Artiesten met het predicaat Radio 2 Talent kunnen rekenen op airplay op Radio 2 en maken kans op live optredens en een showcase. De muziekredactie van Radio 2 kiest elke twee maanden samen met de Radio 2 dj’s twee nieuwe Nederlandse acts. Ape Not Mice krijgt als eerste deze plek in de spotlights. De band krijgt airplay en luisteraars horen live-optredens van het kersverse Radio 2 Talent, onder andere in TROS Muziekcafé.

“Radio 2 maakt zich al jaren sterk om Nederlandse artiesten een podium te geven. Op zender, maar ook met concerten en evenementen. Het is voor de Nederlandse muziek belangrijk dat nieuwe getalenteerde artiesten een goede kans krijgen om zich te ontwikkelen en een groot publiek te bereiken. Die kans bieden we met Radio 2 Talent en Ape Not Mice verdient die plek op de zender”, zegt Radio 2 zendermanager Kees Toering. “Nederland heeft veel muzikaal talent, maar de weg naar radio is voor beginnende artiesten en bands vaak moeilijk te vinden. De publieke muziekzender moedigt met Radio 2 Talent onderscheidende nieuwe artiesten aan en biedt de meest veelbelovende talenten een podium.”

Ape Not Mice
De Nederlandse band Ape not Mice is in 2008 opgericht door zangeres Diede Claesen en drummer Mark Vrolings en speelt vrolijke popmuziek met een knipoog. Het eerste album van de band heet ‘Every Stain Tells A Story’ en momenteel wordt gewerkt aan een tweede album. Ape Not Mice speelde op festivals als Paaspop en De Zwarte Cross en beklom de podia van diverse clubs in het land. Daarnaast stond de band in het voorprogramma van Caro Emerald en was te gast bij diverse radioprogramma’s en DWDD. Met hun versie van ‘Father & Friend’ stonden ze onlangs in de finale van de Radio 2 Top 2000 Cover Contest.

Radio 2 Talent
Radio 2 Talent is het hele jaar op zoek naar nieuw en veelbelovend muzikaal talent. Elke twee maanden kiest de muziekredactie van de publieke muziekzender samen met de Radio 2 dj’s twee nieuwe Nederlandse acts. De Radio 2 Talenten worden door het publieke radiostation in de spotlights gezet en krijgen naast airplay ook gelegenheid om live te spelen in programma’s. Tot slot treden de Radio 2 Talenten tijdens een Radio 2 Talent Showcase live op voor publiek. Jaarlijks biedt Radio 2 twaalf onderscheidende Nederlandse artiesten en/of bands de kans om zich te presenteren bij een groot publiek.

Meer informatie: www.radio2.nl

________________________________________
Noot voor de redactie:

Voor meer informatie: Radio 2 Communicatie:
Wilma van Dormalen t :035 - 6777453, m : 06 – 24218281, e : wilma.van.dormalen@omroep.nl


 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)