LogoPers

Aretha Franklin na 50 jaar nog the Queen of Soul

Live op NPO Radio 6 werd zojuist bekend gemaakt dat Miss Franklin na 31 battles en een zinderende finale tegen Etta James onbetwist de winnaar van het Queen of Soul toernooi is en haar titel prolongeert. NPO Radio 6 Soul & Jazz onderzocht de afgelopen weken samen met de luisteraars of Aretha Franklin nog altijd koningin van soulmuziek is.
19 juni 2015

 

Queen of Soul Toernooi
Het toernooi startte 8 juni met een selectie van 32 soulzangeressen met 4 Nederlandse ladies of soul, aangedragen door de luisteraars van de publieke soul- en jazzzender. Radio 6-dj Angelique Houtveen verrichtte de loting en in de eerste ronde schakelde Alica Keys Minnie Riperton uit, maar vond vervolgens zelf haar Waterloo tegen titelverdediger Aretha Franklin. Jill Scott schopte het tot de halve finale nadat ze drie duels tegen Sharon Jones, Lauryn Hill en Billie Holiday speelde. De luisteraar bepaalde battle na battle wie door mocht en zich na een knock-outsysteem in vijf rondes anno 2015 Queen of Soul mag noemen. Aretha Franklin!

#i9814(original inline)

Aretha Franklin werd medio jaren zestig in het Regal Theatre in Chicago door twee radio dj’s uitgeroepen tot de koningin van de soulmuziek. Een spontane actie destijds, maar die titel heeft ze niet meer afgestaan. NPO Radio 6 was benieuwd of die claim nog altijd zijn waarde had, of dat hedendaagse souldames meer recht hadden op die eer. Miss Franklin wist haar titel op eigen kracht en dankzij een krachtig repertoire te prolongeren.

Vanaf de kwartfinales speelde men op NPO Radio 6 elke dag één wedstrijd, waarmee on air twee soulzangeressen tegenover elkaar in de ring werden gezet. De hele dag draaide Radio 6 tracks van de strijdende vrouwen en ’s avonds, nadat de luisteraar op de site via een poll zijn stem had gegeven aan de favoriet, werd de winnares bekend gemaakt.

 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)