LogoPers

Balkenende geeft startsein Nationale Aan De Slag-dag

Minister-president Balkenende geeft maandag 7 september het startsein voor de Nationale Aan De Slag-dag op Radio 2. Op deze dag viert de radiozender het begin van het nieuwe werk- en studieseizoen, omdat op 7 september voor het eerst na de vakantie heel Nederland weer gezamenlijk aan het werk en naar school gaat.
3 september 2009

Veel muziek
Radio 2 draait de hele dag vooral verzoeknummers van luisteraars die de werklust stimuleren. Verslaggevers van de zender delen in heel Nederland Aan De Slagroomtaarten uit aan luisteraars die de speciale Aan De Slag-vlag downloaden op www.radio2.nl. De Nationale Aan De Slag-dag kan voor één luisteraar een baan opleveren op het secretariaat van Radio 2. Tijdens de avondspits zendt Radio 2 live het Fileconcert uit, dat vlak langs de A27 plaatsvindt.

Minister-president Balkenende steunt het initiatief van Radio 2: "Ik vind het heel goed om de dag dat we allemaal weer aan de slag gaan te markeren. Misschien is het wat zuur als je op dit moment niet aan de slag kúnt, maar blijf geloven in jezelf en ga uit van een positieve instelling", aldus Balkenende, die hoopt dat de Nationale Aan De Slag-dag een jaarlijks terugkerende dag wordt.

Aan De Slag-vlag
Luisteraars spelen een belangrijke rol tijdens de Nationale Aan De Slag-dag. Zij kiezen de muziek vandaag. Via de website van Radio 2 zijn speciale Aan De Slag-vlaggen te downloaden. Luisteraars planten de vlaggen op de plek waar zij aan het werk gaan; in een kantoor, in een schoolklas, op een bouwsteiger of in een fabriekshal. Verslaggevers van Radio 2 gaan langs bij luisteraars die hun Aan De Slag Vlag hebben opgehangen. Op deze manier probeert Radio 2 in alle 441 gemeenten van Nederland de werklust te peilen.

Afdelingssecretaresse (m/v)
De Nationale Aan De Slag-dag krijgt wellicht voor één luisteraar een heel gelukkig verloop. Radio 2 werft op 7 september voor een afdelingssecretaresse (m/v) en hoopt via deze weg een kandidaat voor de functie te selecteren. Het betreft een administratieve fulltime functie waarbij je werkt voor de directie radioprogrammering van de NPO. Alle informatie over de vacature staat op www.radio2.nl. Een selectieteam staat de hele dag klaar om sollicitatiebrieven en cv’s te beoordelen en de meest geschikte kandidaten uit te nodigen voor een gesprek. Wie een kans wil maken en denkt over de juiste kwaliteiten te beschikken doet er goed aan om op 7 september ruimte in de agenda te houden.

Fileconcert
Bert Kranenbarg presenteert tussen 17.00 en 19.00 uur het Fileconcert. Live langs de A27 bij afslag Lexmond treden onder andere Acda en De Munnik, Bertolf, Lange Frans en Miss Montreal op. Tijdens de uitzending maakt de presentator tevens het nieuwe Filelied bekend. De afgelopen decennia zijn er talloze liedjes geschreven over de vrijheid die autorijden geeft. Maar er is weinig over ‘de file’ geschreven. Het bekendste lied is File van André van Duin. De NCRV heeft daarom bekende Nederlandse artiesten gevraagd om een lied over de file te schrijven. Luisteraars van Radio 2 kunnen ook meedoen, want via de site www.ongekendtalent.nl kunnen ze een eigen filelied inzenden. Een jury met André van Duin en ANWB Kampioen-hoofdredacteur Ed Lodewijks beoordeelt de inzendingen.

Jan-Willem Roodbeen sluit De Nationale Aan De Slag-dag tussen 19.00 en 20.00 af. Hij checkt of in elke gemeente in Nederland Radio 2 aan staat. Want Radio 2 is overal!

Laatste persberichten
Publieke omroep vernieuwt de vrijdag- en zaterdagavond
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)