LogoPers

Beleef de Amerikaanse verkiezingen op NPO Radio 1

De Amerikanen kiezen op dinsdag 8 november hun 45e president. De spannende race tussen Donald Trump en Hillary Clinton is op de voet te volgen via NPO Radio 1. Op 7, 8 en 9 november wijdt de publieke radiozender vijf uitzendingen per dag aan de presidentsverkiezingen. Sven Kockelmann, Margriet van der Linden en Suzanne Bosman houden de luisteraar in Amerika Kiest op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de strijd om het Witte Huis. In de verkiezingsnacht, van 8 op 9 november, presenteren Lara Rense en Chris Kijne live vanuit de Amsterdamse Melkweg zes uur lang Amerika Kiest, de Uitslagennacht. 
2 november 2016

NPO Radio 1 doet uitgebreid verslag van de race van Clinton en Trump naar het Witte Huis. Sven Kockelmann en Margriet van der Linden presenteren Amerika Kiest om 09.30, 11.30, 13.30 en 15.30 uur. Suzanne Bosman is in Louisiana voor Amerika Kiest in New Orleans, van 19.00 tot 20.30 uur. De presentatoren bespreken samen met verschillende Amerika-kenners de laatste campagne-activiteiten en het belangrijkste verkiezingsnieuws. Eva Jinek vraagt New Yorkers naar hun mening, de beste grappen uit de late-shows komen voorbij en er zijn reportages en interviews met onder andere Nederlanders in de VS.

In de nacht van 9 november hoort de NPO Radio 1-luisteraar wie de nieuwe president van de Verenigde Staten wordt. Vanuit cultureel centrum de Melkweg in Amsterdam presenteren Lara Rense en Chris Kijne tussen 00.00 en 06.00 uur Amerika Kiest, de Uitslagennacht. In de bijzondere live-uitzending komen de uitslagen binnen, geven Democraten en Republikeinen hun reactie en gasten als Sanderijn Cels, Hans Anker, Laila Frank en Eelco Bosch van Rosenthal geven commentaar. NOS-correspondent Arjan van der Horst doet live-verslag vanuit New York. Om 06.00 uur presenteert Jurgen van der Berg het NOS Radio 1 Journaal. Ook dat zal volledig in het teken staan van de uitslagen van de presidentsverkiezing. Vanaf 09.30 uur gaan de Amerika Kiest-uitzendingen weer van start.

De verkiezingen op tv

Behalve op de radio besteedt de NOS ook op televisie en online uitgebreid aandacht aan de Amerikaanse verkiezingen. Rob Trip en Dionne Stax presenteren in de nacht van 8 op 9 november de negen uur durende tv-uitzending NOS Amerika Kiest op NPO 1, tevens te volgen via NOS.nl, het digitale themakanaal NPO Nieuws en in het buitenland op BVN via satelliet en online.

NPO 2 ruimt op maandag 7 november anderhalf uur in voor de Amerikaanse documentaire The Choice (VARA). Een onthullende film over de presidentskandidaten Trump en Clinton. Waar komen ze vandaan, wat heeft hen gevormd, hoe geven ze leiding en waarom willen ze solliciteren naar een van de moeilijkst denkbare banen? Gebaseerd op tientallen interviews van degenen die de kandidaten het beste kennen; vrienden, familie, adviseurs en tegenstanders.Daarnaast doen Nieuwsuur (NTR/NOS) en EenVandaag (AVROTROS) vanzelfsprekend uitgebreid verslag van de verkiezingen.

 
Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)