LogoPers

Bestuur NPO kleiner vanwege bezuinigingen

Raad van Bestuur en Raad van Toezicht van de publieke omroep worden verkleind: het aantal leden van de Raad van Bestuur van de NPO gaat terug van drie naar twee, de Raad van Toezicht krimpt van zeven naar vijf leden. Bestuursvoorzitter Henk Hagoort heeft dat vanochtend bekend gemaakt.
15 maart 2011

De wijzigingen zijn het gevolg van de bezuinigingen die de overheid van plan is door te voeren bij de publieke omroep. De nieuwe structuur zal in 2013 zijn beslag krijgen. De verkleining van de top is de eerste stap naar een kleinere NPO-organisatie.

Ruurd Bierman, wiens tweede – en op grond van de Mediawet laatste - periode in 2013 afloopt, zal vanaf 2012 een andere rol in de Raad van Bestuur vervullen. Omdat in dat jaar de veranderingen in het bestel en de NPO een zware wissel op de organisatie zullen trekken, zal hij zich binnen de Raad van Bestuur met name richten op de transformatie van het omroepbestel.

Cees Vis, sinds 2003 lid van de Raad van Bestuur, moet helaas op 1 april aanstaande terugtreden. Vis ziet zich daartoe gedwongen door zijn ziekte, maar blijft beschikbaar voor advies aan de NPO. Hij continueert zijn lidmaatschap van de Raad van Toezicht van de NOS, het Muziekcentrum voor de Omroep en zijn bestuursfunctie bij de STER.
Henk Hagoort, voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO, betreurt het besluit van Vis en hoopt de komende maanden van zijn adviezen te kunnen blijven profiteren. Intussen zal worden gezocht naar een opvolger.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)