LogoPers

BLOF krijgt eerste Radio 2 Mijlpaal-prijs

Nieuwe radioprijs en exclusief concert vanwege 20-jarig bestaan Zeeuwse band. Radio 2 maakte zojuist bekend dat BLØF op 28 oktober de eerste Radio 2 Mijlpaal-prijs krijgt.
19 september 2012

De band viert dit jaar haar 20-jarig jubileum en dat is voor de publieke muziekzender aanleiding om BLØF te eren vanwege hun bijdrage aan de Nederlandse popmuziek. De uitreiking van de Radio 2 Mijlpaal-prijs wordt omlijst met een uniek BLØF-concert, waarbij de luisteraars van Radio 2 de setlijst voor het optreden samenstellen.

Het Radio 2 Mijlpaal-concert vindt plaats op zondag 28 oktober van 16.00 tot 18.00 uur in de kleine popzaal van de Ziggo Dome. Het Radio 2 Mijlpaal-concert wordt live uitgezonden op Radio 2. Op zaterdag 10 november is het concert op televisie te zien bij de NTR op Nederland 3. Via Radio2.nl kunnen luisteraars aangeven welke nummers BLØF moet spelen. Uit alle suggesties wordt de setlijst samengesteld. Toegangskaarten voor het concert kunnen alleen worden gewonnen via Radio 2.

De Radio 2 Mijlpaal-prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een artiest of een band die een grote bijdrage levert aan de hedendaagse popmuziek. De winnaar van de Radio 2 Mijlpaal-prijs geeft een speciaal concert en krijgt een kunstwerk. Radio 2 Zendermanager Kees Toering: “Voor ons is het een mooie opvolger van het Radio 2 Gala van het Nederlandse Lied. De Radio 2 Mijlpaal-prijs markeert elk jaar een belangrijk muzikaal moment in de carrière van een Nederlandse band of artiest. BLØF verdient als geen ander deze nieuwe radioprijs. Radio 2 vindt het belangrijk om op deze manier speciale waardering te geven aan het Nederlands product.”

BLØF werd opgericht in 1992. Het eerste album, ‘Naakt onder de hemel’, werd in eigen beheer uitgebracht. In 1998 werd BLØF bekend bij het grote publiek met de single ‘Liefs uit Londen’ waarna de populariteit van de band sterk steeg. De band met zanger Paskal Jakobsen is sindsdien niet weg te denken van de Nederlandse poppodia en scoorde vele hits en albumsuccessen.

Voor meer informatie:

 

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie: Radio 2 Communicatie:
Noëlle Beyne t: 035-677 4167 of 06 - 51809133 ; e: noelle.beyne@omroep.nl
Wilma van Dormalen t :035 - 6777453, m : 06 – 24218281, e: wilma.van.dormalen@omroep.nl

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)