LogoPers

BVN bestaat 25 jaar in oktober

BVN, dé zender voor Nederlanders in het buitenland, bestaat in oktober 25 jaar. BVN biedt dagelijks gratis een selectie uit het actuele televisieaanbod van de publieke omroep; online, via satelliet en kabel.

20 september 2023

Frederieke Leeflang, voorzitter Raad van Bestuur van de NPO: “Een mooie mijlpaal: BVN is al een kwart eeuw voor veel Nederlanders ver van huis een verbinding met ‘thuis’. Emigranten, expats en vakantiegangers blijven zo altijd op de hoogte van wat er in Nederland speelt.”

“BVN is de enige televisiezender die overal ter wereld programma’s van de Nederlandse publieke omroep aanbiedt en vervult daarmee een belangrijke rol in het leven van veel Nederlanders in het buitenland”, zegt René van Baaren, netmanager van BVN. “Dat merken we aan de vele positieve reacties die bij ons binnenkomen. En uit een recent onderzoek blijkt dat BVN door de kijkers wordt gewaardeerd met rapportcijfer 7,8.”

Veel bekeken programma’s van BVN zijn onder meer NOS Journaal, Nieuwsuur (NOS/NTR), EenVandaag (AVROTROS), De Slimste Mens (KRO-NCRV) en Ik Vertrek (AVROTROS).

Het brede aanbod van BVN bestaat uit tal van programma’s van de Nederlandse publieke omroepen, met onder meer dramaseries zoals Maud & Babs (MAX) en Flikken Maastricht (AVROTROS), De Avondshow met Arjen Lubach (VPRO), Op1 (EO/MAX/WNL), Even tot hier (BNNVARA), Binnenstebuiten (KRO-NCRV), Eredivisie-voetbal (NOS), Nederland zingt op zondag (EO), Boer zoekt Vrouw (KRO-NCRV), Wie is de Mol? (AVROTROS), NOS-programmering rond nationale herdenkingen, Koningsdag en Bevrijdingsdag en kinder- en jeugdprogrammering zoals de intocht van Sinterklaas (NTR), NOS Jeudjournaal en Het Klokhuis (NTR).

Reacties van BVN-kijkers:

  • “Als BVN er niet zou zijn, zou dat zijn alsof de navelstreng tussen Nederland en Zuid-Afrika voor mij wordt doorgeknipt.” Caroline Bok, BVN-kijker in Zuid-Afrika.
  • “BVN helpt mij mijn kinderen de Nederlandse taal te leren.” Victor van Dijk, BVN-kijker in Ecuador.
  • “Het nieuws kan in de Verenigde Staten nogal gekleurd zijn, daarom kijk ik graag via BVN naar programma’s als het NOS Journaal en Nieuwsuur.” Mark de Laat, BVN-kijker in de Verenigde Staten.
  • “Zonder BVN zou een stukje van mijn sociale leefomgeving wegvallen.” Martene Petit, BVN-kijker in Oostenrijk.


De volledige videogesprekken met deze emigranten zijn hier te bekijken.

BVN is te zien via de BVN-app, de website bvn.tv en via satelliet. In een aantal regio’s (Caribisch gebied, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en andere plekken waar veel Nederlandstaligen verblijven) is BVN beschikbaar via kabeltelevisie. Zie voor meer informatie bvn.tv.


Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)