LogoPers

De 10 van 2023: deze tien 3FM-acts gaan het verschil maken

Met een dampende editie van Eurosonic Noorderslag vers in het geheugen presenteert NPO 3FM ‘De 10 van 2023’: een lijst van tien Nederlandse acts die in 2023 het verschil gaan maken, zowel in live-optredens als in verwachte releases. De lijst is de afsluiting van ‘De Muziek van 2023’, waarin 3FM in januari nieuw talent in de etalage heeft gezet. Met veel livemuziek op de radio en nog meer aanstormend talent op de playlist. Op de lijst staan onder anderen Claude, Wodan Boys en 3FM Talent néomí.
26 januari 2023

Bente
In 2013 was ze als 13-jarige al 3FM Talent, maar nu lijkt Bente echt haar draai gevonden te hebben. Ze krijgt steeds meer aandacht op 3FM en meerdere 3FM-dj’s zijn fan van het Nederlandstalige geluid van Bente. Op Noorderslag gooide ze hoge ogen en daarom voorziet 3FM een mooi jaar voor haar.

Claude
Claude was al te zien én te horen in de Nieuw Nederlands Peil-show van 3FM op ESNS. Hij scoort een monsterhit met Ladada (Mon Dernier Mot), een unieke sound die inmiddels iedereen in Nederland heeft bereikt. Claude is bij 3FM al een vaste gast en een grote belofte voor 2023 op alle vlakken.

Elephant
Elephant bouwt aan een bijzondere weg naar succes. Ondanks de start in coronatijd heeft de band al veel zieltjes gewonnen op de Nederlandse podia. Ze werden daarop benoemd tot 3FM Talent. De nummers van Elephant worden door de 3FM-luisteraars zeer gewaardeerd en ook het debuutalbum is met veel lovende kritieken ontvangen. Er is al een indrukwekkende concertagenda voor 2023 met veel uitverkochte zalen in het clubcircuit.

Joost
Joost veroverde eerst het onlinepubliek, waarna z’n definitieve live-doorbraak afgelopen jaar volgde, bijvoorbeeld door middel van zijn show op Pinkpop. Ook op Noorderslag maakte hij weer veel indruk. Inmiddels heeft hij een heel subgenre op zijn naam staan, hij doet dan ook alles op z’n eigen manier. Op 3FM is zijn track Fryslan Bop veel te horen. Voor het aankomende jaar verwacht 3FM dat hij blijft verrassen, Joost kennende waarschijnlijk alleen maar en meer.

The Jordan
Caroline van der Leeuw (ooit bekend als Caro Emerald), is een totaal nieuwe weg ingeslagen, één die ze al langer wilde bewandelen. Na jaren schrijven en opnemen heeft ze meerdere sterke tracks uitgebracht en is er steeds meer aandacht bij diverse radiozenders en ook in andere media. Ze stond met haar single Best Damn Day al op de 3FM playlist en maakte indruk op zowel Eurosonic als Noorderslag 2023. Vandaag werd bekendgemaakt dat The Jordan deze zomer te zien zal zijn op Pinkpop. The Jordan maakt de hype meer dan waar.  

Lov3less
Lov3less is de nieuwe act van multi-instrumentalist Simone van Vugt. Haar debuutsingle Dead Don’t Feel is nog maar een paar weken oud en veel 3FM dj’s vallen daar meteen als een blok voor.  De sound van Lov3less is uniek in haar genre: een even sensueel als scherpe rocksound in compacte liedjes verpakt, waar invloeden in doorklinken van de 60’s tot nu. Er liggen sterke tracks klaar en Lov3less heeft de eerste signing bij de Nederlandse divisie van ‘t Elektra label al binnen. 3FM voorspelt een mooi jaar voor Lov3less.

MAXINE
MAXINE schreef al diverse hits voor onder anderen Son Mieux en Maan. Sinds vorig jaar brengt ze haar eigen muziek uit; sterke popsingles die allemaal op de 3FM playlist belandden. MAXINE scoorde de eerste 3FM Megahit van 2023 met haar huidige track Kinda Wanna. Naast haar singles maakte ze op 3FM Serious Request veel indruk met haar op maat gemaakte nummer voor een luisteraar. Vorig jaar deed ze al een aantal supportshows en een clubtour samen met Kuzko, beide 3FM Talent. Ze speelde ook afgelopen weekend op Noorderslag. Voor 2023 verwacht 3FM dat MAXINE het daarbij niet zal laten.

néomí
Eerder deze maand werd néomí al 3FM Talent, maar ook daarvoor was ze een vaste (live)gast bij 3FM. Haar donkere, maar sfeervolle ballads vol persoonlijke teksten raken de 3FM-luisteraars. Ze was één van de meest succesvolle acts op de Popronde 2022, die ze verzilverd heeft met een succesvolle show op Noorderslag. néomí heeft al diverse supporttours van onder anderen Haevn, The Slow Show en Jonathan Jeramiah gedaan, 3FM voorziet in 2023 haar nog veel meer live te gaan zien.

Wodan Boys
Wodan Boys bestaat uit leden van Son Mieux, Taymir en Soulsister Dance Revolution. De hele Haagse popscene heeft de rechttoerechtaanrockers dan ook omarmd, net als veel dj’s bij 3FM. Wodan Boys staat al even in de 3FM Verlanglijst dankzij vele luisteraarsstemmen en inmiddels ook op de 3FM playlist met hun huidige single Bells. Ze waren al te zien in de 3FM talkshow ‘Nieuw Nederlands Peil’ op Noorderslag. 3FM denkt dat de live-agenda van de Wodan Boys in 2023 snel zal volstromen!

De Muziek van 2023
De hele maand januari staat 3FM in het teken van De Muziek van 2023, met veel livemuziek op de radio, nog meer nieuw talent op de playlist en 3FM-dj’s die belangrijke nieuwe artiesten in de etalage zetten. Aan het eind van de maand wordt 'De 10 van 2023' bepaald: een lijst van tien Nederlandse talenten die in 2023 het verschil gaan maken, zowel in hun releases als live. Ga voor meer informatie naar 3FM.nl.
Prins S. & De Geit
Is het poëzie? Feest? Hiphop? Dance? Eigenlijk allemaal en daarmee is het Prins S. & De Geit. Een blend van al het eerdergenoemde. Ze braken na de coronalockdown vrij wel direct het hele land af met een indrukwekkend aantal liveshows, waaronder Lowlands. In november werden ze uitgeroepen tot 3FM Talent. Onlangs verkochten ze nog ’t Paard in Den Haag en TivoliVredenburg in Utrecht uit en ook hun show op Noorderslag was fantastsisch. De clubshows gaan aan de lopende band door en onder anderen Grasnapolsky, Dauwpop en De Zwarte Cross staan al op het programma voor het festivalseizoen. ‘Gastenlijst’ van Prins S. & De Geit wordt al regelmatig gedraaid op 3FM en ook de 3FM-dj’s zijn al langere tijd fan.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)