LogoPers

De Tantes winnaar Zapp Theaterprijs 2015

 
14 september 2015

 

Tijdens de uitzending van Zapp Live is De Tantes van de Toneelmakerij vanochtend door het publiek uitgeroepen tot beste voorstelling van het afgelopen seizoen. NPO Zapp-presentator Klaas van Kruistum reikte de prijs uit samen met de kinderjury van de Zapp Theaterprijs. Door het hele land konden kinderen het afgelopen jaar stemmen op hun favoriete voorstelling. Uit de vijf meest geliefde voorstellingen koos een kinderjury de winnaar. De Zapp Theaterprijs werd dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt.

De Tantes heeft het beste begin en het allermooiste einde. Met daar tussenin een verhaal dat grappig en zielig tegelijk is, in een supermooi decor. Deze voorstelling maakt je vrolijk!, aldus de kinderjury over de winnende voorstelling in het juryrapport. De andere genomineerden waren Ali Baba en de 40 rovers vanTheater Terra, Brandweermannen van Toneelschap Beumer en Drost, De grote illusionist van Het Filiaal theatermakers en Dissus, verdwaal mee in de Odyssee van Theatergroep Kwatta en Het Gelders Orkest. De kinderjury die uit de publieksfavorieten de uiteindelijk winnaar bepaalde, bestaat uit zes kinderen in de leeftijd 8 tot en met 11 jaar: Zwaan, Liz, Galina, Sasha, Elin en Veerle.

Over de winnaar

De Tantes is een uitbundige voorstelling met deuren die slaan, woorden die om je oren vliegen en grappen die pijn doen. Over de grote vraag: wie voedt hier nu eigenlijk wie op?De cast bestaat uit Tjebbo Gerritsma, Peter van Heeringen, Rogier in ’t Hout, Anil Jagdewsing en Keja Klaasje Kwestro, onder regie van Paul Knieriem. De Toneelmakerij was in 2011 al winnaar van de allereerste Zapp Theaterprijs. De Tantes is tevens genomineerd voor de Gouden Krekel 2015 voor de beste jeugdtheaterproductie. Morgen, zondag 13 september, wordt bekend of deze nominatie verguld wordt.

 

Over de Zapp Theaterprijs

Al 15 jaar lang vervult NPO Zapp een gidsfunctie voor mooie televisieprogramma’s en films. Sinds 2010 vervult de publieke kinderzender samen met Stichting Kijkuit deze rol ook op het gebied van jeugdtheater.

De Zapp Theaterprijs is dé publieksprijs voor jeugdtheater. Op zapptheaterprijs.nl stemmen kinderen op hun favoriete voorstelling. De winnaar ontvangt een televisiecampagne bij Ster & Cultuur Junior t.w.v. € 4.350,-. De Zapp Theaterprijs is een gezamenlijk initiatief van NPO Zapp en Stichting Kijkuit. Met de Zapp Theaterprijs genereren de publieke kinderzender en de stichting samen extra aandacht voor jeugdtheater en stimuleren ze op die manier het bezoek aan jeugdvoorstellingen.

Bijgaande foto is rechtenvrij te gebruiken onder vermelding van NPO Zapp/Stichting Kijkuit. 

 

Laatste persberichten
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
3FM viert Songfestival met EuropapaParty en EuropaParade
NPO Radio 2 vernieuwt middagprogrammering
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)