LogoPers

De tien beste ideeën uit de kijkerspitch zijn bekend!

Vanaf maandag 10 mei kiezen de tv-recensenten uit de tien beste ideeën van de kijkerspitch hun favoriete programma. 
6 mei 2010

Ook de jury kiest uit deze ideeën een favoriet. De ideeën zijn samen met een omroep bewerkt tot een filmpje dat alleen door de tv-recensenten in een afgesloten community kan worden bekeken en beoordeeld. Inschrijven voor het kijkerspanel kan via Nederland3.nl. Het publiek heeft de laatste stem en bepaalt vanaf 25 mei via diezelfde site welk van de twee overgebleven programma’s te zien is tijdens TV Lab 2010.

Dit jaar betrok TV Lab het publiek al in een vroeg stadium voor de kijkerspitch. Kijkers kregen de mogelijkheid hun programma-idee op te sturen. Bijna duizend inzendingen werden ontvangen en beoordeeld door de omroepen en vervolgens door een jury met daarin Patty Geneste (Absolutely Independent), Jan Stevens (netmanager Canvas) onder leiding van Roek Lips beoordeeld. Uit deze inzendingen is een selectie gemaakt van tien ideeën.  

TV Lab is in 2009 begonnen als themaweek op Nederland 3. Kijkers kregen de mogelijkheid als tv-recensent te reageren op vernieuwende, afwijkende en creatieve programma’s. De acht programma’s die tijdens TV Lab 2009 werden uitgezonden, hebben inmiddels een vaste plaats gekregen op Nederland 3. In sommige gevallen is nog gesleuteld aan het format, rekening houdend met de beoordeling van de tv-recensenten.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)