LogoPers

Dj’s 3FM Serious Request 2015 bekend: Domien, Giel en Paul in het Glazen Huis in Heerlen

Elke dag een vierde 3FM dj het Glazen Huis in met de 24-uurs challenge
11 november 2015

3FM dj’s Domien Verschuuren, Giel Beelen en Paul Rabbering verblijven vanaf 18 december in het Glazen Huis in Heerlen voor de actie 3FM Serious Request. Dit maakte dj Frank van der Lende zojuist bekend op NPO 3FM. Vanaf het Pancratiusplein gaan Domien, Giel en Paul zoveel mogelijk aandacht vragen en geld inzamelen voor een betere toekomst voor miljoenen jongeren in oorlogs- en conflictgebieden.

Domien, Giel en Paul krijgen dagelijks visite in het Glazen Huis: Roosmarijn Reijmer, Michiel Veenstra, Frank van der Lende, Eva Koreman en Wijnand Speelman zijn de 3FM jocks die ieder een 24-uurs challenge aangaan. Met enkel een desk in het Glazen Huis, een telefoon en toegang tot alle social media hebben ze 24 uur de tijd om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor 3FM Serious Request. 

De 3FM dj’s maken de dagen voor Kerst non stop live radio en TV en eten daarbij niets. De dj’s in huis, op het plein en alle acties in het land zijn continu online te volgen via npo3fm.nl, alle social kanalen van NPO 3FM en kominactie.3fm.nl.

Stille Ramp
Met 3FM Serious Request 2015 zet de publieke popzender zich in voor de generatie van de toekomst: jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Met de opbrengst van 3FM Serious Request 2015 biedt het Rode Kruis hen een kans op een betere toekomst, onder meer door middel van scholing, beroepstraining, psychische hulp en een basis waarmee in levensonderhoud kan worden voorzien. Jongeren in conflictgebieden als Syrië, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek en Democratische Republiek Congo zijn de stille slachtoffers van de oorlog. NPO 3FM geeft ze met Serious Request een stem. Keep them going.

3FM Serious Request
Met 3FM Serious Request zet NPO 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.

In 2004 haalde 3FM Serious Request € 915.955 op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet NPO 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sloten internationale radiostations uit België, Zweden, Zwitserland, Kenia en Korea zich bij de actie aan. In 2014 stond het Glazen Huis in Haarlem en kwam 3FM in actie voor hulp aan vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. In 2015 staat het Glazen Huis op het Pancratuisplein in Heerlen, in 2016 in Breda.

Voor meer informatie over 3FM Serious Request 2015 én voorgaande edities van 3FM Serious Request: www.npo3fm.nl en www.rodekruis.nl

Noot voor de redactie:
Bijgaande persfoto is rechtenvrij te gebruiken onder vermelding van Foto: 3FM/Bullet-Ray.
3FM dj’s Paul Rabbering en Wijnand Speelman maken reizen naar respectievelijk Syrië en DRC om reportages te maken over jongeren in oorlogs- en conflictgebieden, de stille ramp die tijdens 3FM Serious Request 2015 centraal staat. Zij zijn beiden beschikbaar voor interviews. 

Voor meer informatie, fotomateriaal en interviewaanvragen kunt u contact opnemen met:

NPO 3FM Communicatie: Anneke de Vries t: 035 6773094, m: 06 27096614, e: anneke.de.vries@npo.nl
Paul Westgeest m: 06 15696479 e: paul.westgeest@npo.nl

Nederlandse Rode Kruis: Merlijn Stoffels t: 070 4455728, m: 06 54918481, e: mstoffels@redcross.nl

 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)