LogoPers

Documentaire op Nederland 2 naar primetime

Vanaf februari 2014 is elke maandag op Nederland 2 om 21.00 uur een documentaire te zien. De wekelijkse maandagavond documentaire en andere maatschappelijke documentaires op Nederland 2 vallen voortaan onder de noemer 2DOC.
22 november 2013

Op deze manier kan de kijker documentaires makkelijker herkennen. Gijs van Beuzekom, netmanager van Nederland 2, kondigde tijdens de IDFA zijn plannen aan voor Nederland 2 in 2014.

Beter toegankelijk
Op dit moment worden documentaires vaak pas later op de avond uitgezonden. Een prominente, vaste plek in de programmering en een eenduidige naam moeten ervoor zorgen dat documentaires voor een groter publiek toegankelijk en herkenbaar zijn. Van Beuzekom: “Documentaires zijn een van de topprioriteiten voor de Nederlandse Publieke Omroep. Ze geven verdieping, duiding en inzichten van zaken die in het dagelijkse, vaak drukke leven, maar al te makkelijk aan ons voorbij gaan. Documentaires moeten daarom makkelijker bereikbaar zijn voor een groter publiek. Een vast tijdstip op een vaste dag geeft meer mensen de gelegenheid om te kijken en te praten over wat ze gezien hebben.”

Nieuwe noemer: 2DOC
Naast de maandagavond blijven op dinsdag en woensdag documentaires om 23.00 uur te zien. Ook deze documentaires vallen onder de noemer 2DOC. Evenals de internationale, aangekochte documentaires, die op donderdag om 24.00 uur worden uitgezonden. Om onderscheid te maken tussen de maatschappelijke en kunst- & cultuurdocumentaires vallen Uur van de Wolf en Close Up niet onder 2DOC.

Bekijk de 2DOC-trailer. Dit is slechts een selectie van omroepen.


Bekijk de algemene trailer van documentaires op Nederland 2. 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)